Foci-vb 2018

Mire megy egymással a legjobb védelem és a legjobb támadósor?

Uruguay egyetlen gólt kapott eddig a vb-n, a franciák viszont már hetet is lőttek. Pikáns összecsapással kezdődnek meg a negyeddöntők.

Fotó: FootyRoom

Kérdőjelekkel teli indulunk neki az első negyeddöntőnek az oroszországi világbajnokságon, Uruguay Franciaországgal találkozik Nyizsnyij-Novgorodban. Az azonban korántsem biztos, hogy a dél-amerikaiak fel tudják majd venni a versenyt európai vetélytársukkal, hiszen finoman szólva is nagy gondokkal küzd Óscar Tabárez szövetségi kapitány.

Edinson Cavani, a portugálok elleni meccs hőse ugyanis sérüléssel bajlódik és játéka közel sem biztos az Eb-ezüstérmes ellen. Hovatovább, a Barcelona klasszisa, Cavani csapattársa, Luis Suárez is rúgást kapott az egyik edzésen, így közel sem ideális a helyzet az uruknál, ám ha minden jól megy, legalább a "vámpír" pályára léphet.

   
Uruguay Döntetlen Franciaország
4.20 3.05 1.95

"3 millió uruguayival együtt, én is csak reménykedni tudok, hogy Edi rendben lesz. Nem egyszerű a helyzet, mert nagyon kevés ideje van rendbe jönni, de ismerve az ő elszántságát és munkabírását, ha valakin nem fog múlni a játéka, az éppen Cavani" - nyilatkozta a csatártárs.

A franciák elleni találkozóra készülve a hátvéd, Diego Laxalt is megosztotta gondolatait a nagyérdeművel.

"Tökéletes munkára van szükségünk, ami a védekezést illeti, egyszerűen túl jók a csatáraik. Az első perctől kezdve keményen kell védekeznünk és követnünk El Maestro, vagyis Tabarez mester utasításait, mert az argentinok ellen is láthattuk, mire képesek Griezmannék" - mondta a fiatal bekk.

Érdekesség, hogy a franciák legnagyobb csillagát, Antoine Griezmannt éppen klubtársai, Giménez és Godín hivatottak megállítani, míg Suárezt barcelonai kollégája, Umtiti semlegesítheti.

És valóban igaza volt a Genoa játékosának, ez a francia gárda most nagyon egyben van. Az argentinok ellen olyan hihetetlen magabiztossággal fordítottak vesztes helyzetből, hogy egy pillanatig nem látszott rajtuk semmilyen kétségbeesés vagy bizonytalanság. Mbappé remek formában futballozik, a pálya közepén pedig Kanté és Pogba világklasszis teljesítményt nyújt.

[2059643] 2018-07-06 16:00:00 Uruguay - Franciaországx

A bukmékerek szorzóiból is látszódik, hogy a favoritok egyértelműen a franciák, bár a továbbjutásukra kínált 1.43 valamivel alacsonyabb talán a reálisnál. Mindazonáltal elég nehéz elképzelni, hogy Uruguay ki tudja ütni ezt a francia csapatot, így mi az értéket egy kicsit biztonsági tippben, de mégis csak a franciák nyeretésében találtuk meg.

hatharom.com
Franciaország -0.25 AHC
@1.60
[2059643] 2018-07-06 16:00:00 Uruguay - Franciaországx;