Foci-vb 2018

Vajon Anglia mennyit lőne a Puskás Akadémiának?

Arányaiban ugyanis ez a kérdés a vasárnapi Anglia-Panama mérkőzésen.

Fotó: Sky Sports

A csoportelsőségre hajtó angol válogatott vasárnap délután Panamával találkozik. A mérkőzés első ránézésre sima egyesnek tűnik, ám hogy mennyit tesznek majd közé Gareth Southgate fiai, az már jó kérdés.

   
Anglia Döntetlen Panama
1.20 6.00 12.50

Mint arról már a belgák elleni mérkőzést megelőzően is értekeztünk, a közép-amerikai csapat keretének összértéke nem éri el a 8 millió eurót sem, amellyel még az NB I-ben sem lennének dobogósok. Hogy Anglia a 100-szoros csapatértékét meg tudja-e mutatni a gyepen, az jó kérdés, mindenesetre az biztos, hogy a háromoroszlános válogatottól sokkal többre lesz szükség, mint Tunézia ellen.

Harry Kane-ék ugyanis hiába kezdték nagyon jól az afrikaiak elleni találkozót és hiába tűnt 20-30 percig úgy, hogy akár kiütéses is lehet a siker, végül csak egy kései góllal szerezték meg a nagyon fontos három pontot. Southgate mesternek egy nagyobb hiányzóval kell szembenéznie, Dele Alli ugyanis összeszedett egy kisebb sérülést, így vélhetően őt a középpályán Ruben Loftus-Cheek pótolhatja majd.

[2059622] 2018-06-24 14:00:00 Anglia - Panamax

Ami a panamai gárdát illeti, bár Godoy-ék nem játszottak rosszul Belgium ellen, a 0-3 talán hízelgő eredmény az ő szemszögükből, hiszen csak az első félidőben 3-4 gólt is szerezhettek volna Lukakuék, ám az áttörés végül a hajrában jött össze Belgiumnak. Az azonban igen jól látszódott, hogy a közép-amerikai gárda fizikailag nem veheti fel a versenyt a világelittel, így arra azért alapozhatnak az angolok, hogy a második félidőben több lehetőségük is lesz a gólszerzésre.

Panama a felkészülés során öt európai csapattal találkozott, két döntetlen és három vereség a mérlegük, 2-9-es gólkülönbséggel.

A hatalmas különbség ellenére viszont a bukmékerek igen bőkezűen bántak az oddsokkal, hiszen már a kétgólos angol siker is 1.80-as szorzót jelentene, míg egy háromgólos győzelem már háromszorozhatná pénzünket. Márpedig ha az angolok jó napot fognak ki, akkor teljesen reális lehet még egy ennél is nagyobb különbség. Más kérdés, hogy az angol nemzeti együttes nem az a csapat, amely gyakran fog ki igazán jó napot...

Ha érdekel, hogy látja a mérkőzés esélyeit profi tippmesterünk, varin, itt csekkolhatod erős tippjét a mérkőzésre.

[2059622] 2018-06-24 14:00:00 Anglia - Panamax;