Foci-vb 2018

Papíron sima sikerrel kellene indítaniuk Messiéknek

Ugyanakkor a nyomás a Barcelona sztárján és az argentinokon lesz, így pedig lehet keresnivalója Izlandnak.

Papíron sima sikerrel kellene indítaniuk Messiéknek. - Fotó: Marca

A második szombati mérkőzés magyar idő szerint három órakor az Argentína-Izland összecsapás lesz. A meccs esélyesei egyértelműen a dél-amerikaiak, azonban a nyitófordulóban még az izlandiakat sem lehet egy karlegyintéssel elintézni.

1x2    
Argentína Döntetlen Izland
1.32 4.50 9.75

A két válogatottnak ez lesz az első egymásnak feszülése, hiszen korábban sohasem találkoztak, s ahogy az egész világbajnokságon, úgy ez a mérkőzésen is minden szem Lionel Messire szegeződik majd. A Barca csillagának vélhetően ez az utolsó olyan tornája, ahol igazi vezérként számolhatnak vele az argentinok, hiszen jövő vasárnap betölti a 31. életévét, ráadásul már korábban is pedzegette, hogy visszavonul a válogatottól, vagyis órási nyomás nehezedik rá és országa válogatottjára.

A vb-n szereplő csapatok kereteit és korábbi mérkőzéseit megtaláljátok a Foci-vb 2018 aloldalunkon!

No, de visszatérve a szombati ütközetre, elméletben nem kellene, hogy a jóval nagyobb játékerőt képviselő, s több nagy csatát megélt argentinoknak gondot okozzon a vb-újonc Izland. Minden poszton minőségibb játékost tud a pályára kirakni Jorge Sampaoli, mint kollégája, Heimir Hallgrímsson. Ráadásul az argentinoknak jól megy a világbajnokságon debütáló válogatottak ellen, hiszen 1994-ben a görögöket, 1998-ban a japánokat, 2006-ban az elefántcsontpartiakat, míg 2014-ben a bosnyákokat győzték le a nyitófordulóban.

Argentína#arg-argentina#5

Ugyanakkor badarság lenne egy karlegyintéssel elintézni a szigetlakókat, hiszen láthattuk, hogy a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon mennyire egységesek voltak, ami szintén jellemző volt rájuk a vb-selejtező meccsek alatt, hiszen simán behúzták csoportjukat Horvátország előtt. Arról már nem is beszélve, hogy keretük ezen intervallum alatt nagyjából változatlan maradt, vagyis ezúttal is igen masszívok lehetnek, igaz, a felkészülési meccseken nem muzsikáltak jól.

Ezzel szemben Messiék megszenvedtek a kijutással, s azt követően a barátságos találkozókon olyan pofonokba is belenéztek, mint a márciusi, spanyolok elleni 6-1-es kudarc. Mindemellett muszáj megemlíteni, hogy az Albiceleste mindössze egy (!) felkészülési meccset játszott közvetlenül a vb előtt, május utolsó előtti napján 4-0-ra verte a nem túl acélos Haitit.

Iceland#iceland-iceland-8536#5

Kattints a képre és tippelj Te is a vb-re!

Összességében nem vár tehát könnyű meccs az argentinokra, vagyis komoly meglepetés volna, ha kiütéses sikerrel rajtolnának Messiék. A győzelem ugyanakkor összejöhet számukra, de borítékolható, hogy vért kell izzadnia az Albicelestének.

  • Izland +1,75 @ 1.50    
[2059601] 2018-06-16 15:00:00 Argentína - Icelandx;