PSG

Párizsban játékosuralom van - Emery

A párizsiak távozó mestere szerint Neymar vette át a stafétát a francia fővárosban.

Hiába a fölényesen megszerzett bajnoki cím, hiába a várható kupagyőzelem, a PSG szezonja összességében kudarcba fulladt a sima BL-kiesés okán. A sikertelen évek Unai Emery állásába kerültek, a spanyol mester ugyanis néhány nappal ezelőtt bejelentette, az idény végén távozik a párizsi klubtól. Néhány napja ugyan lefutotta a szokásos udvariassági köröket a mester, ám a terminus végéhez közeledve már kissé más hangnemben nyilatkozott a párizsi állapotokról.

"Egy nap Jorge Valdano azt mondta nekem, a Barcelonánál Lionel Messi, a Real Madridnál Florentino Pérez, az Atlético Madridnál pedig Diego Simeone a vezér, tehát a három spanyol topcsapatnál egy játékos, egy elnök és egy edző. Ez nagyon elgondolkodtatott engem.

Fotó: Archív

Vagyok már annyira rutinos, hogy tudjam, mikor vagyok én felelős egy csapatért és mikor nem. Fontos, hogy bárhol is dolgozzak, felismerjem a szerepemet és lássam, mennyire bíznak meg bennem a többiek. Úgy vélem, a PSG vezére Neymar, nem pedig az edző" - mondta Emery.

A távozó mester emellett elárulta, úgy érzi, soha nem volt meg a kellő tisztelet irányába a játékosok részéről, mert még nem nyert Bajnokok Ligáját.

"Sokat kell még tanulnom, hogy engem is annyira tiszteljenek a játékosok, mint Guardiolát, Simeonét vagy Zidane-t. Szerettem volna felrázni az öltözőt, a komfortzónámon kívül cselekedni és motiválni a játékosokat, de úgy érzem, az, hogy soha nem nyertem Bajnokok Ligáját, előítéleteket szült a játékosokban" - nyilatkozta egy francia oldalnak a Sevillával zsinórban három Európa Ligát elhódító mester.

Egy fontos feladat még azért vár Emeryékre, hiszen a jövő héten a PSG a harmadosztályú Les Herbiers-vel találkozik a kupadöntőben. A sztárcsapat sikere 1.02-es átlagoddson fogadható, míg ha csodát tesz a kiscsapat és már a rendes játékidőben nyerni tudnak, akár pénzünk 80-szorosát is visszanyerhetjük.

[2748438] 2018-05-08 21:05:00 Les Herbiers - Paris Saint Germainx;
martiperarnau.com