Európa Liga

Nem a legjobb csapat nyerte meg az EL-t a Benfica edzője szerint

A Sevilla gól nélküli mérkőzésen tizenegyespárbajban legyőzte a Benficát az Európa Liga szerdai döntőjében. A vesztes fél edzője meglehetősen keserűen értékelt.

Emery végtelenül boldog lehet - Fotó: AFP

A Sevilla oldalán természetesen óriási volt az öröm, hiszen mindenki a korábban a Juventust búcsúztató portugálokat tartotta esélyesnek.

"A Benfica hozzánk hasonlóan megérdemelten volt döntős. A meccs nagyrészt kiegyenlített volt, a vége felé azonban nekik volt több esélyük. Látható volt a fáradtság. Ha valamit megtanultunk, az az volt, hogy hogyan szenvedjünk meg a sikerért. A játékosok felkészültek erre. A szurkolóink imádják ezt a sorozatot, hiszen korábban már kétszer megnyertük. Nagyon keményen dolgoztunk, mert éreztük a felelősséget. Nem tudom, melyik volt a jobb csapat, de mindkettő keményen küzdött" - értékelte Unai Emery a látottakat.

Jorge Jesusnak a keserűség jutott - Fotó: AFP

Jorge Jesus, a Benfica trénere számára eléggé savanyú volt a szőlő.

"Remek döntő volt, még gólok nélkül is. Nyílt mérkőzés volt, a Sevilla jobban kezdett, de az idő előrehaladtával erősítettünk, és mi voltunk a jobbak. Megmutattuk az erőnket, volt esélyünk a gólszerzésre, de nem éltünk vele. A ráadásból a nagyobb hittel játszó csapat került ki győztesen. De nem a legjobb csapat nyerte meg az Európa Ligát. Gratulálok a csapatomnak, és semmit sem tudok kritizálni. Magasra tartott fejjel távozunk, nincs értelme ezen rágódnunk. Vasárnap újabb döntőnk lesz" - utalt a Rio Ave elleni kupafináléra a szakember, miután leszólta a Sevillát.

A Benfica ezzel sorozatban a nyolcadik nemzetközi kupadöntőjét is elveszítette 1962 óta. A Sevilla harmadszor nyerte meg a második számú európai sorozatot.

[1689048] 2014-05-14 20:45:00 Sevilla - Benficax;