Tipp

Még most megfogadom a sevillai triplázást!

  • varin

Ötödik Európa Liga-győzelmére készül a Sevilla együttese, én pedig még most kiajánlom a végső sikerüket.

Ahány platformon írtam eddig a Sevilláról, annyi helyen dicsértem őket agyon a mostani teljesítményükért. Meggyőződésem, hogy jelenleg Spanyolország harmadik legjobb csapata, de akár még mindkét madridi klub elé is helyezném őket, annyira tetszik az, amit összehozott Andalúziában Unai Emery.

A spanyol szakembert amúgy is az egyik legjobb trénernek tartom a világon, nem véletlenül repítette olyan magasságokba a Sevillát, ahol most vannak. Élmény nézni, amit a Sevilla hétről hétre nyújt, habár jelenleg nincsenek olyan jó formában, mint november vége és február közepe között, amikor kis túlzással végigverték Spanyolországot.

Kifejezetten tetszik az Európa Liga nyolcaddöntőinek sorsolása is a tippem szempontjából, hiszen ha meg kéne említenem mondjuk 5-6 csapatot, amelytől tartok, akkor az a Dortmund, a Tottenham, a Villarreal, a Leverkusen, a Lievrpool és a Manchester United lenne, ám a játéknap után ezek fele rögtön ki is hullik, így a Sevillának máris kevesebb ellenlábasa marad.

Szintén előny lehet a riválisokkal szemben, hogy amíg mondjuk a Sevilla az elszúrt első félév miatt nehezen bízhat a negyedik hely megszerzésében, addig a Bundesligában a Dortmund még akár bajnok is lehet egy kisebb csoda folytán, a Leverkusennek muszáj kapaszkodnia, Angliában a Tottenhamnek minden meccs élet-halál kérdés, míg a két angol csapatot nem tartom jelenleg olyan jónak, mint a Sevillát.

A Basellel nem lehetnek gondjai az andalúzoknak, így lényegében én már a nyolc között látom őket. Egyedül a Dortmundtól féltem a Sevillát, őket jó lenne elkerülni mondjuk a döntőig, de ahogyan az oddsok, én is őket tartom az Európa Liga mezőnyének második legjobb csapatának, így rájuk teszek két egységet.

hatharom.com-tipp: Sevilla nyeri az Európa Ligát
Odds: 7.74
Tét: 2/10
Eddig éri meg: 6.00