PSG

Neymar ki fogja csinálni Cavanit?

  • ivan

Unai Emery-nek kezd elege lenni, amiért Cavani és Neymar folyamatosan rivalizál egymással.

A PSG hatodik mérkőzését is megnyerte a francia bajnokságban, így a fővárosiak továbbra is 100 százalékos teljesítménnyel vezetik a tabellát. A párizsiak már 21 rúgott gólnál járnak - pedig a Lyonnak csak kettőt rúgtak - Cavani 7, Neymar pedig 4 találatnál jár a Ligue 1-ban, de kettejük viszonya továbbra sem felhőtlen.

A Lyon elleni találkozó 79. percében ugyanis büntetőhöz jutott a PSG, Neymar pedig megpróbálta elkérni a végrehajtás jogát Cavanitól, de az uruguayi ugyanúgy elküldte a brazilt, mint a St. Étienne elleni bajnokin. A különbség most csupán annyi, hogy Cavani elhibázta a büntetőt.

A két sztárcsatár viaskodása már Unai Emery-nek is szemet szúrt, a PSG spanyol trénere azonban egyelőre nem akar beavatkozni a támadók dolgába.

"A büntetőket néhány játékosnak kell elvégeznie, egyik ilyen Cavani, a másik Neymar. Úriemberek módjára meg kell egyezniük ebben a kérdésben. Mind a ketten képesek gólt szerezni a büntetőpontról, ezért azt szeretném, hogy megtalálnák a megoldást és akár felváltva rugdosnák a tizenegyeseket. Ha viszont nem tudnak dűlőre jutni, akkor én fogom kijelölni a rúgót. Nem akarom, hogy ebből problémánk legyen" - fogalmazott a mérkőzés után Emery, aki ezzel egyébként elég kényelmetlen helyzetbe hozhatja magát, hiszen ha a két játékos nem tud megállapodni egymással, akkor neki kell kimondani a végső szót, a sértődés pedig ebben az esetben garantált.

Neymar sokak szerint éppen azért hagyta ott a Barcelonát, hogy Messi árnyékából kilépve első számú sztár legyen egy csapatnál. Bár egyelőre Cavani még tartja a pozícióját, olyan hangadók állhatnak Neymar mellé, mint Dani Alves vagy Thiago Silva, így könnyen lehet, hogy a brazil kontingens előbb-utóbb elsöpri az uruguayi csatárt is.

A PSG legközelebb hétvégén a Montpellier otthonába lép pályára és jó lesz vigyáznia, hiszen tavaly decemberben 3-0-s vereséget szenvedett ebben a párosításban.

238054