Kézilabda

Előrehozott döntőt rendeznek a Magyar Kupában!

Ezúttal már az elődöntőben összecsap a két női kézilabda kirakatcsapatunk, vagyis a Fradi és a Győr.

Tavaly a Ferencváros nyerte a Magyar Kupát. - Fotó: fradi.hu

Nem akármilyen mérkőzést rendeznek szombaton kora délután, hiszen a Ferencváros és a Győr női kézilabda-csapatai csapnak össze a Magyar Kupa elődöntőjében. Ezúttal a Fradi várja címvédőként a sorozatot, azonban azt megelőzően 12-szer az ETO nyert.

1x2    
Ferencváros Döntetlen Győr
2.02 7.00 2.02

A XXI. században a győri csapat nem csak a magyar kézilabdát, de az európait is igen erőteljesen meghatározta, ugyanakkor az elmúlt években már hazai viszonylatban is hiba csúszott olykor Ambros Martínék számításaiba. 2015-ben a bajnokságban, tavaly pedig a Magyar Kupában taszította le trónjáról a Fradi a Győrt, s az idei szezonban is jobban áll a fővárosiak szénája.

A két csapat utolsó négy egymás elleni mérkőzésének eredménye
Dátum Liga Mérkőzés Eredmény
31.10.17 NBI Ferencvárosi TC N Győri ETO N 27 : 25
02.04.17 MK Győri ETO N Ferencvárosi TC N 32 : 34 (29 : 29)
01.03.17 NBI Ferencvárosi TC N Győri ETO N 28 : 28
24.09.16 NBI Győri ETO N Ferencvárosi TC N 28 : 19

Elek Gáborék ugyanis két találattal nyertek októberben az ETO ellen hazai pályán, s mivel nem botlottak az NB I-ben, így a május eleji győri ütközet lesz az aranycsata, ahol kiénekelhetik a győriek szájából a sajtot, szintúgy, mint szombaton, az MK-elődöntőjében.

Ambros Martín csapatában ugyanis egyre több a probléma, hiszen ahogy arról már hétközi cikkünkben is szót ejtettünk, a Rába-partiak hétvégén biztosan nem számíthatnak első számú sztárjukra, Nora Mörkre, de Tomori Zsuzsannára és Stine Oftedalra sem, akik a válogatott mérkőzéseken sérültek meg. Arról már nem is beszélve, hogy az ETO-nál szerdán nevezték ki az új vezetőedzőt - Danyi Gábort -, aki a nyártól irányítja a csapatot, ami ugyan nem kellene, hogy összezavarja a fejeket a hétvégi találkozón, de ez is benne van a pakliban.

Noha a Fradi címvédőként vág neki a négyesdöntőnek, még sincs veszítenivalója a csapatnak, hiszen még a hiányzók ellenére is a Győr képvisel nagyobb játékerőt. Igaz, Oftedal és Tomori kiválása miatt olyan helyzet állt elő Győrben, ami az idei szezonban még nem, ráadásul csak edzésekkel tudtak készülni Ambros Martínék a szombati ütközetre, míg a Fradi kedden, magabiztos játékkal, 36-20-ra nyert az MTK ellen a bajnokságban.

Mindezek után a bukmékerek nagyon szoros mérkőzésre számítanak, hiszen a     háromesélyben 2.02-szeres pénzt kínál az ETO-ra és az FTC-re egyaránt. A gólok számát illetően pedig 53,5-nél húzták meg a határt az oddsmesterek.

Ki jut tovább?    
Ferencváros Győr
1.80 1.80

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti szombat 13:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.