Európa Liga

A Dortmund és a Sporting meccseivel nyernénk - tippek az EL-re

A Dortmund-Salzburg és a Sporting-Plzen meccsekre fogadunk az EL-nyolcaddöntők odavágói közül.

Többek közt a Dortmunddal nyernénk csütörtökön. - Fotó: Twitter

Dortmund-Salzburg
Tipp: Dortmund
Odds:
1.50 @ Tippmixpro

Noha az utolsó három meccsén három döntetlent ért el a Dortmund együttese, az utóbbi hetekben, hónapokban kétségkívül lényegesen jobban teljesít a Borussia, mint tette azt december közepéig.

Ez egyrészt az edzőváltásnak köszönhető, másrészt pedig Marco Reus visszatérésének, aki lassan, de biztosan régi önmagát idézi, hiszen leköti az ellenfél védőinek figyelmét, ráadásul a hétvégén már harmadik gólját szerezte hatodik meccsén, ami egy ilyen hosszú kihagyást követően példaértékű.

Ami a vendégeket illeti, a Salzburg egyeduralkodó évek óta Ausztriában, jelenleg is 10 ponttal vezeti a Bundesligát, az Osztrák Kupában pedig elődöntős. Jó formában van tehát a Red Bull, ugyanakkor minőségbeli különbség van a németek javára, főleg a Signal Iduna Parkban.

Egyébként is, a BvB-nek meg kell ragadnia ezt a sanszot, hogy egy verhető ellenfelet kapott a legjobb nyolc közé jutásért az EL-ben, mivel a bajnokságban már labdába sem rúghat, a Német Kupában már elvérzett, így pedig csak és kizárólag ebben a sorozatban bizonyíthat a csapat. Avagy, ha kijön a felek közti tudásbeli különbség, akkor nagy esély mutatkozik arra, hogy Peter Stöger csapata behúzza az odavágót.

[2726135] 2018-03-08 19:00:00 Borussia Dortmund - Salzburgx;

Sporting-Plzen
Tipp: Sporting
Odds: 
1.40 @ Tippmixpro

A Plzen toronymagasan vezeti a cseh bajnokságot, s az utóbbi években rendszeres résztvevője az európai kupasorozatoknak. Ugyanakkor nem egy világverő gárdáról beszélünk, lényegében csak a szerencséjének köszönheti, hogy a nyolcaddöntőben jár az Európa Ligában.

A csehek kezét ugyanis a playoff-körben, a csoportkörben, és a legjobb 16 közé jutásért tartott sorsoláskor is erőteljesen fogta Fortuna, hiszen az AEK Larnaca, majd az FCSB, Lugano, Hapoel Beer Sheva trió, majd végül a Partizan Belgrád sem meghatározó európai viszonylatban. Persze, a szerencséért tenni kell, de, ha a sorozat bármely szakaszában, egy Sporting kaliberű együttessel néztek volna farkasszemet a plzeniek, vélhetően már nem állnának az Európa Ligában.

A SCP múlt héten gyakorlatilag elbukta a bajnokságot a Porto elleni vereségnek köszönhetően, a Ligakupát viszont már behúzta, míg a Portugál Kupában elődöntős, avagy perpillanat minden erejével a Plzen elleni páros csatára fókuszálhat.

Ha pedig kellőképp komolyan veszik Jorge Jesus fiai a csehek elleni első meccset, akkor bizony egyértelműen a Sporting az esélyes a José Alvalade Stadionban, ahol például az idei szezonban többek közt a Juventus is csak mázlival szerzett pontot.

[2726133] 2018-03-08 21:05:00 Sporting CP - Viktoria Plzenx;
hatharom.com
Dortmund-Salzburg Dortmund
Sporting-Plzen Sporting
@2.10
Fogadási határidő: 19:00