Női kézi BL

Sajnos érdemes a Győr ellen fogadni - 49 százalékos profit a láthatáron

A szezon hátralévő részére kidőlt a csapat legjobbja, avagy jól kereshetünk azzal, ha idén nem a Győr nyeri a BL-t.

Nora Mörk az idei szezonban már nem léphet pályára. - Fotó: Facebook

Noha hétfőn este kilencgólos - 32-23 - győzelmet aratott a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában, s feljött a második helyre az 1-es jelű középdöntőbeli csoportban, a csapat legjobbja, Nora Mörk, elülső keresztszalag szakadást szenvedett, aminek köszönhetően minimum féléves kihagyás vár rá, vagyis a szezon hátralévő részében már biztosan nem lép pályára.

A világ legjobbjának titulált játékos mellett is van hiányzója az ETO-nak, igaz, az utóbbi években ez megszokott jelenség a "találkozások" városában. Mörkön kívül perpillanat Eduarda Amorim és Anja Althaus is sérült, mindketten Szkopjéban töltik rehabilitációjukat, februárban biztosan nem lépnek pályára, márciusban már talán, avagy ahogy felépülnek nem sok idejük lesz bemelegedni, rögvest 100 százalékot kell nyújtaniuk, hiszen a szezon legfontosabb részében térnek vissza.

Stine Oftedal, Anne Mette Hansen és Tomori Zsuzsanna most tértek vissza, és még közel sincsenek tökéletes állapotban, idő kell, hogy visszanyerjék formájukat. Főleg az utóbbi kettőnek, hiszen Althaus hiányában egyetlen beállója - Yvette Broch - van a zöld-fehéreknek, tehermentesíteni pedig maximum csak Amorim, Hansen vagy Tomori tudná a hollandot, ám közülük ugye a brazil sérült, utóbbi kettő pedig még közel sem százszázalékos.

És, akkor az olyan játékosokról, mint Kiss Éva például nem is beszéltünk, akinek a nyáron lejár a szerződése, s helyére a franciákkal világbajnokságot nyerő, perpillanat Szkopjéban védő Amandine Leynaud-ot nézték ki az ETO-nál. Avagy a fontos hiányzók mellett egy-két játékosnál a motiváltsággal is lehet probléma Győrben, már pedig ez nagyon könnyen a BL-címvédésbe kerülhet a zöld-fehéreknek.

Görbicz Anitáék (@2.80) első számú kihívója egyértelműen a CSM Bukarest (@2.60), amely csapat másfél hete átgázolt hazai pályán az ETO-n - a 28-22-es román sikert hozó meccsen Mörk nyolc gólig jutott -, s ne felejtsük el, hogy amióta Final Fourt rendeznek a nőknél is, s a Győr bejutott a legjobb négy közé, akkor csak a románok bírták legyőzni a zöld-fehéreket, méghozzá a 2016-os fináléban.

A bukarestiek mellett az idény végén széthulló Vardar Szkopje (@3.50) csapatának is bőven van keresnivalója a BL-ben, hiszen a macedónok az idei utolsó szezonjukban nagyon odateszik magukat, bivalyerősek, s tavaly csak hosszabbítást követően veszítettek a Győr ellen a sorozat fináléjában - azon a meccsen Mörk hatszor köszönt be. Az ezüstöt megelőzően pedig három bronzérmet szereztek a Bajnokok Ligájában, avagy egyedüliként ők mondhatják el magukról, hogy mióta Final Fourt rendeznek a nőknél is, azóta valamennyi négyesdöntőt képviselték magukat.

A bukmékerek szerint a Rosztovnak (@6.00) is van esélye a végső sikerre, azonban az oroszokban nem lehet bízni, roppant mód hangulatfüggők, s ne felejtsük el, hogy a rosztoviaknak sikerült úgy kikapniuk az idén az ETO-tól, hogy a győriek megannyi kulcsjátékosa sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot azon az ütközeten. Mörk egyébként a két meccs alatt nyolc találatot jegyzett az oroszok ellen.

Az előbb említett három csapaton kívül természetesen a többieknek - FTC, Metz, Buducsnoszt - is lehet esélyük a BL-sikerre, azonban a realitások talaján maradva, óriási meglepetés lenne, ha nem a bukmékerek által is Final Fourba várt csapatok közül kerekedne ki a végső győztes.

Ki nyeri a női kézilabda Bajnokok Ligája 2017-2018-as kiírását?    
Csapat Odds
CSM Bukarest 2.60
Győr 2.80
Vardar Szkopje 3.50
Rosztov 6.00
FTC 37.00
Metz 47.00
Buducsnoszt 210.00
Bietigheim 510.00
Nyköbing 510.00
Midtjylland 1000.00
Krim Ljubljana 2050.00
Thüringer 2050.00

Mindezek után tehát érdemes lehet a románok és a macedónok sikerére fogadni, hiszen a kettejük együttes megjátszásával - a tétek precíz és pontos elosztásával, lásd a lentebbi képen - , akár 49 százalékos profitra is szert tehetünk. Ezen fogadásokban pedig bőven lehet potenciál, hiszen a Győr a legjobb és leggólerősebb játékosa nélkül félkarú óriásnak tűnik a CSM Bukarest és a Vardar Szkopje mellett.

Arról már nem is beszélve, hogy hazai fronton is igen komoly meccsek várnak az ETO-ra, hiszen a Ferencváros otthonában kikapott a bajnokságban két góllal, így az otthoni visszavágón minimum ennyivel kell nyernie, míg a Magyar Kupában a tavalyi szezonban az FTC büntetőkkel letaszította a trónról az ETO-t, s a pazar formában lévő Elek Gáborék szeretnék megvédeni címüket idén.