Visszatekintő

Amikor Rio Ferdinand és Gary Lineker bemutatta a pofátlanság netovábbját - videó

Napra pontosan egy évvel ezelőtt Lionel Messi megszerezte 600. gólját a Barcelonában.

2019. május 1-én a Nou Campban rendezték meg a Barcelona - Liverpool Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzését. A találkozó 3-0-s katalán sikerrel ért véget, a mérkőzés hőse pedig természetesen Lionel Messi volt. Az argentin klasszis két góllal terhelte meg az angol együttes hálóját, a második találata pedig egészen káprázatos szabadrúgásból esett, amivel nem mellesleg megszerezte 600. (!) barcelonai mezben elért gólját is. 

A mérkőzés után az angol sajtóban és a közösségi médiában is nagyot futott az a jelenet, amelyen az angol labdarúgás történetének két legendája a főszereplő. Rio Ferdinand és Gary Lineker szakkommentátorként dolgozott a mérkőzés ideje alatt, így élőben figyelhették Messi zseniális alakítását. A pazar szabadrúgás után mindkettejükből előtört a leplezetlen öröm és egymás nyakába ugorva ünnepelték Messi találatát.

Bár kétségtelen, hogy a foci szerelmeseiként minden okuk megvolt az ünneplésre, de tekintve, hogy angolként egy angol csapat kárára tették ezt egy fontos nemzetközi kupameccsen, alaposan kiverték a biztosítékot az angol szurkolók körében. Természetesen a liverpooli fanatikusok azóta sem felejtik a performanszt, és mivel a Liverpool a visszavágón négyet gurított a Barcának, Ferdinand és Lineker alakítása csak még kínosabbá vált. 

Lineker mentségére szólhat, hogy aktív pályafutása során játszott az Evertonban és a Barcelonában is, valamint óriási rajongója Messinek. 

 


Szerinted sportszerű volt a két legenda viselkedése?