NFL

Háromszoros pénz egy hónap várakozásért cserébe

Jó esély mutatkozik rá, hogy a rosszul kezdő, ám de még időben magára találó Chargers lehajrázza a Kansast.

A célegyenesbe fordul az NFL alapszakasza, néhány divízióban már eldőlni látszik a csoportelső kiléte, néhányban viszont hatalmas csata várható decemberben. Ilyen például az AFC nyugati kvartettje is, ahol a Kansas City Chiefsnek, a Los Angeles Chargersnek és az Oakland Raidersnek is reális esélye van még a csoport élén végezni. 

A Kansas a 6-0-s álomrajt után nagyon csúnyán elindult a lejtőn és jelenleg öt meccses nyeretlenségi sorozatban van. A Chargers 0-4-gyel indított, az utolsó hét fordulóban azonban 5-2-es mérleget tud felmutatni. A Raiders szurkolói pedig úgy érezhetik magukat mintha egy hullámvasúton ülnének. 

Így néz ki tehát jelenleg az AFC nyugat: Kansas 6-5, Los Angeles 5-6, Oakland 5-6, míg a Denver 3-8-cal szerénykedik az utolsó helyen.

A matekból az Oaklandet mernénk a leginkább kihúzni, ugyanis a védelmük rettentően lyukas és sebezhető, idén az offense sem olyan káprázatos, ráadásul két meccs erejéig a csapat legtöbb touchdownját jegyző Michael Crabtree-re sem számíthatnak, illetve úgy alapból a -9-es turnover mutató ritkán eredményez csoportelsőséget. 

Nagy formában Philip Rivers. - Fotó: NFL

Sokkal barátibb ennél a Chargers +9-es mutatója, és Phillip Riversszel a támadószekció is nagyon jól muzsikál. A Los Angeles-i védelemnek ugyan vannak gyengébb pontjai, de olyan egységeket is találunk, akik képesek meccset eldönteni, például a félelmetes Joey Bosa - Melvin Ingram pass rush duó. 

A Kansasnél a legnagyobb kérdés, hogy képesek-e megfordítani a folyamatot? Ehhez Alex Smith-től is a régi forma kellene, hiszen az offense az elmúlt két meccsen mindössze 19 pontra volt jó...

Ami a csapatok hátralévő öt meccsét illeti, a Los Angeles jó helyzetben van, hiszen otthon fogadják a 0-11-gyel álló Clevelandet, majd az 5-6-tal álló Washington utazik Kaliforniába, és csak ezután következik a Kansas elleni csoportrangadó. Ezt követően a Chargersre még vár egy New York-i túra a Jets ellen, majd otthon az Oakland ellen zárja az alapszakaszt. Mind az öt meccs nyerhető Riverséknek, főleg a jelenlegi formájukban és lendületükben. 

A csapatok hátralévő meccsei
Kansas City Los Angeles Oakland
@Jets Browns Giants
Raiders Redskins @Chiefs
Chargers @Chiefs Cowboys
Dolphins @Jets @Eagles
@Broncos Raiders @Chargers
@: idegenbeli meccs

Mindent összegezve, ugyan a Kansasnek van két győzelem előnye, de mivel a Los Angelesszel még találkozik, így ennek nagy jelentősége nincsen, ráadásul a Chargersnek akad pár könnyűnek tűnő győzelem a hajrában. Úgy véljük, hogy az oddsmesterek nem jól matekoztak és bizony az LA lehajrázhatja a pocsék formában lévő Főnököket, közel háromszoros pénzért pedig nem kérdés számunka, hogy be kell húzni a Chragerst gyoportgyőztesnek

AFC Nyugat
hatharom.com
Csoportgyőztes: Los Angeles Chargers
Odds: 2.87
Fogadási határidő: december 3, 19:00