Olasz foci

Edzőváltás Milánóban, legenda követi Montellát

  • varin

A legfrissebb hírek szerint Montellát a hétvégi újabb blamát követően menesztette az AC Milan.

Fotó: Zimbio

Zsinórban negyedik bajnokiján maradt gólképtelen hazai pályán az AC Milan együttese, a Rossonerikon ezúttal a Torino fogott ki a San Siróban. A gyatra eredmények hatására a milánóiak lemaradása immáron 18 pont a listavezető Napolitól és bár a hetedik helyük önmagában nem tűnik tragikusnak, a Sampdoria úgy áll előttük hat pont fórral a 6. helyen, hogy a genovaiaknak egy mérkőzéssel kevesebb áll a nevük mellett. Ennek fényében talán nem csoda, hogy Vincenzo Montellát hétfő délelőtt menesztették a csapat éléről.

AC Milan#ita-ac_milan#5

Mint arról a milánóiak hivatalos oldala egy rövid közleményben beszámolt, a csapat irányítását a Primavera edzője, Gennaro Gattuso veszi majd át és természetesen köszönik a munkát Montellának.

Gattuso edzőként a Sionnál, a Palermónál, a OFI Krétánál és a Pisánál dolgozott a felnőttek között, míg a Milan utánpótlásában több ízben is tevékenykedett már.

A játékosként 1999 és 2013 között a milánóiak szolgálatában álló középpályás nem az első ex-futballista az elmúlt években, aki fiatalon irányíthatja a csapatot, ám sem Seedorf, sem Inzaghi, sem pedig Brocchi nem hagyott mély nyomokat Gattuso korosztályából. Nem biztos ugyan, hogy a kőkemény játékos hírében álló Gattuso a legjobb döntés a kispadra, de nála jobban aligha tudja bárki is motiválni a játékosokat.

A Milan hétvégén a pont nélkül álló és hétfőn is pályára lépő Benevento vendége lesz. Silváékra 1.35-szörös szorzóval fogadhatunk a    -nál.

241306