NBA

Megszakadt a Celtics nyerő szériája

  • gb1

A Boston Celtics a franchise 4. leghosszabb győzelmi sorozatát állította be idei teljesítményével, a 17. siker azonban elmaradt.

Irwing és társai bő egy hónapja nem kaptak ki. fotó: yahoosports.com

A Heat a meccs nagy részében magabiztos előny birtokában kosarazott, a fő kérdés az volt, hogy kitart-e a lendületük. A második negyedben már 18 ponttal is elhúztak, azonban Brad Stevens csapatát ekkora hátrány sem szokta zavarba hozni.
Ahogy Twitteren az egyik kritikus tökéletesen megfogalmazta:


A bostoniak 15 pontos hátrányig ki sem szoktak kelni az ágyból.

A 16 meccses veretlenségi széria részeként több elképesztő feltámadást is produkáltak. 18 pont mínuszból nyerték meccseiket az Oklahoma City és a Charlotte ellen, 17 mínuszból a címvédő Golden State, továbbá 16 hátrányból az Atlantával szemben. A héten a Dallas ellen sikerült 13 pontos deficitet döntetlenre menteni, majd hosszabbításban behúzni a meccset.

Szerda éjjel majdnem ismét sikerült a bravúr. A negyedik negyedben közepén 91-77-es Heat vezetésnél 13-0-s, cirka három perces periódussal 1 pontra jöttek fel. Dion Waitersnek azonban más tervei voltak, a Miami játékosa rövid időn belül bevágott két triplát, ezzel pedig sikerült megtörni Irwingék lendületét és végül a fantasztikus sorozatukat is. Mellesleg Waiters és a szlovén Goran Dragic összesítve 53 pontot szerzett az NBA egyik legjobb védelme ellen.

Brad Stevens a következőket nyilatkozta a meccs után: "Ez egy rendkívül jól irányított csapat (Miami), és a lelküket is kilehelték ma. Megérdemelten nyertek. Amikor teljes a fókuszunk akkor tökéletes a végrehajtás, azonban amikor belealszunk a meccsbe akkor nem megy."

A bostoniak rengeteg problémába futhatnak még a szezon során: Irwing hullámvölgybe kerülhet, Brown és Tatum halvány teljesítménye a második félidőben fokozódhat, Marcus Smart rossz dobóformája nem javul - ezek egytől egyik kritikus faktorok lehetnek a hosszú szezon alatt. Másrészt mivel a fiatal kerettel rendelkező Celtics a hosszú távra épít, így ez a remek széria csak egy hasznos plusz a jövő építéséhez.

a 2017/2018-as NBA szezon győztese
Golden State Warriors 1.55
Cleveland Cavaliers 6.75
Houston Rockets 9.50
Boston Celtics 10.50
San Antonio Spurs 13.50
Oklahoma City Thunder 18.50