NB II

Megtripláznánk pénzünket a hétvégi NB II-es fordulóban

Vasárnap a Budaörs-Siófok és a Kazincbarcika-Mosonmagyaróvár mérkőzésekből húznánk hasznot a másodosztályban.

A 13. forduló kerül terítékre vasárnap az NB II-ben, amely fordulóban olyan rangadókat rendeznek, mint például a Gyirmót-MTK vagy a Nyíregyháza-Kisvárda. Mi azonban nem ezen derbikkel, hanem a Budaörs-Siófok és a Kazincbarcika-Mosonmagyaróvár meccsekkel nyernénk.

Az 13. forduló szorzói
   
  1 x 2
Vác-Békéscsaba 2.60 3.05 2.40
Soroksár-Győr 2.90 3.15 2.95
Gyirmót-MTK 2.90 3.15 2.15
Budaörs-Siófok 2.00 3.20 3.15
Budafok-Csákvár 2.00 3.20 3.15
Szolnok-Cegléd 1.75 3.25 4.00
Szeged 2011-Sopron 1.90 3.20 3.45
Kazincbarcika-Mosonmagyaróvár 1.70 3.25 4.30
Dorog-ZTE 2.50 2.95 2.55
Nyíregyháza-Kisvárda 2.55 3.00 2.45

Továbbra is rengeteg a gond Siófokon, hiszen a csapat szeptember végén menesztette Disztl Lászlót, majd a héten a klub megvált Fehér Csaba sportigazgatótól, valamint két pályaedzőjétől, Simek Pétertől és Györök Tamástól.

Noha az utolsó két meccsen már Varga Attila ült a Balaton-partiak kispadján, nem igazán látszik előrelépés, hiszen a Szolnoktól könnyedén kikapott a gárda, míg az újonc Budafok ellen csak a hajrában sikerült pontot szereznie a sárga-kékeknek hazai pályán.

Ezzel szemben a Budaörs együttese összességében jól teljesít, s noha múlt héten alulmaradt a bajnokaspiráns Kisvárda otthonában, mindössze szerencsétlenségének köszönheti az alakulat, hogy pont nélkül maradt. Két hete ugyan a Zalaegerszegtől is vereséget szenvedtek Bognár Györgyék, ugyanakkor azt megelőzően a Győrt le tudták győzni.

Egyébként is elmondható a Budaörsről, hogy amely meccsen nincs jelentős tudásbeli különbség a csapat és az éppen aktuális ellenfele között, azon találkozókon jól teljesít a Pest megyei alakulat. Főleg hazai pályán, ahol a meglepetéscsapat Kazincbarcikát például 6-2-re győzte le, de a Gyirmót ellen jó volt egy döntetlenre.

Összességében azon a véleményen vagyunk, hogy a perpillanat jóval egységesebb és jobb passzban lévő Budaörs legyőzi az egyre inkább kilátástalanabb helyzetbe kerülő Siófok együttesét.

Győzelmet várunk a Budaörstől vasárnap. - Fotó: facebook.com/BSC1924

A szelvényünk másik mérkőzése a Kazincbarcika-Mosonmagyaróvár ütközet. A vendégek a jó szezonrajtot követően óriási gödörbe kerültek, hiszen a legutolsó 10 (!) fordulóban nem tudtak nyerni, sőt pontot is csak ötöt szereztek, a Magyar Kupában pedig a megyei I. osztályú Szarvas otthonában kaptak ki 4-1-re.

Mindez egyébiránt annak köszönhető, hogy a vendégek tele vannak sérültekkel, Várhidi Péter a hétvégi mérkőzés előtt is panaszkodott, hogy nehezen gyógyulnak maródi játékosai, így pedig folyamatosan kész tények elé vannak állítva az összeállítást illetően, mivel nem tudnak a legjobbjaikkal pályára lépni.

Ezzel szemben a Kazincbarcika pazarul teljesít újonc létére a bajnokságban, hiszen 12 fordulót követően a harmadik helyet foglalja el a 20 csapatos NB II-ben. Ugyanakkor muszáj megjegyezni, hogy Vitelki Zoltán együttese a legutóbbi két fordulóban kikapott, igaz, a KBSC a listavezető MTK-tól és a feljövőben lévő Soprontól kapott ki.

A borsodiak ugyanakkor bízhatnak a jobb folytatásban, főleg a mosonmagyaróvári előjeleket figyelembe véve, pláne úgy, hogy a vendégek a legutóbbi kilenc bajnoki meccsük közül nyolcszor (!) gólt sem tudtak szerezni.

Így pedig egyértelmű, hogy merre billen a mérleg nyelve, s mivel a Kazincbarcika ezidáig csak a bajnokság toronymagas favoritjától kapott ki hazai pályán, egyen döntetlent játszott, míg az összes többit megnyerte, ezért úgy véljük, hogy a KBSC legyűri a rengeteg gonddal küzdő Mosonmagyaróvár együttesét.

hatharom.com
Budaörs-Siófok Budaörs
Kazincbarcika-Mosonmagyaróvár Kazincbarcika
@3.40
Fogadási határidő: 15:00
2017-10-15;9117
239982