Női kézi BL

Ezúttal nehezebb feladat vár a Győrre

Az "ismeretlenbe" utazik az ETO, de tulajdonképp kötelező győzelem előtt áll Ambros Martín csapata.

Ezúttal nehezebb feladat vár a Győrre. - Fotó: Krizsán Csaba - MTI

A Bajnokok Ligája címvédő győri csapat ismeretlen vizekre evez vasárnap, hiszen a francia Brest Bretagne együttesének otthonába látogat. A hazaik ugyan szabadkártyásként kerültek fel a főtáblára, de az első körben alaposan megnehezítették a jóval erősebb Rosztov együttesének dolgát, így oda kell figyelnie Ambros Martín együttesének.

1x2    
Brest Döntetlen Győr
6.50 12.50 1.12

A francia bajnokság élharcosai az első BL-meccsükön majdnem óriási meglepetést okoztak, hiszen Oroszországban fej-fej mellett haladtak a helyi kirakatcsapat ellen, s csak az utolsó percben alakult ki a kétgólós különbség a Rosztov javára. Első hazai meccsére minden bizonnyal nagy erővel készül a Brest, amely csapatnak játékoskeretét többségében francia játékosok alkotják, de található svéd, szerb és spanyol légiós is a keretben. A csapat legnevesebb kézilabdásai Marta Mangué Gonzalez, Melinda Anamaria Geiger és Allison Marie Pineau, utóbbi többször keserítette már meg a zöld-fehérek életét pályafutása során.

Az ETO magabiztos sikert aratott múlt héten a Midtjylland ellen, Ambros Martín lányai 11 (!) góllal, 27-16-ra tudtak nyerni. Noha papíron a dánok nagyobb játékerőt képviselnek, mint a franciák, egy idegenbeli BL-meccs mindig veszélyes, főleg, ha egy jó erőkből álló csapattal találkozik a gárda, pláne, ha címvédőként utazik az újonchoz.

"Gyakorlatilag egy hét alatt ez lesz a harmadik mérkőzésünk, úgy, hogy nagyon oda kell figyelnie a csapatnak. A védekezés lesz a kulcsa a mérkőzésnek, de úgy érzem, hogy minden esélyünk meg van arra, hogy megnyerjük ezt a találkozót is" - nyilatkozta a győriek fiatal játékosa, Afentaler Sára csapata hivatalos honlapjának

Ami a sportfogadás részét illeti a találkozónak, noha pedzegettük, hogy ezúttal nehezebb feladat várhat a Győrre, a bukmékerek szerint gyakorlatilag borítékolható, hogy a címvédő ismét magabiztos győzelmet arat. A    -nál ugyanis abszolút az ETO a favorit, hiszen a fogadóirodában, háromesélyben mindössze 1.12-szeres oddson fogadhatunk a vendégekre, míg a hazaiakra 6.50-szeresen szorzón. Az állami bukméker a hendikep vonalat 5,5-nél, míg a gólok számának határát 49,5-nél húzta meg.

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti vasárnap 15:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.