Foci-vb 2018

Bundabotrány Kolumbia selejtezőjén?

Peru és Kolumbia az 1-1-es végeredménnyel kéz a kézben jutott tovább a vb-selejtezőben.

Rendkívül kiélezettre sikeredett a dél-amerikai vb-selejetezőtorna, hiszen az utolsó forduló előtt még 4-5 csapat sorsa is a levegőbe lógott, így például Argentínáé is, amely végül Lionel Messi triplájával legyőzte Ecuadort és kijutott a vb-re.

A kontinensbajnok Chile viszont lemaradt a tornáról, miután az utolsó fordulóban 3-0-s vereséget szenvedett Brazíliában, miközben Peru és Kolumbia is egy-egy ponttal gazdagodott, így Alexis Sánchezék csak a 6. helyen zártak.Ez utóbbi mérkőzés azonban a sajtó célkeresztjébe került.

Az 1-1-es végeredmény ugyanis mindkét válogatott számára megfelelő volt, Kolumbia ezzel az eredménnyel a 4. és automatikus résztvevője lett a vb-nek, míg Peru készülhet a pótselejtezőre, amelyet majd Új-Zéland ellen vívhat meg.

A sztori azért igazán érdekes, mert a kolumbiai sztárcsatár, Radamel Falcao meglehetősen furcsán viselkedett a találkozó hajrájában, több perui játékoshoz is odaszaladt és száját eltakarva hosszan magyarázott valamit. Többen úgy gondolják, hogy a brazil-chilei eredményt súgta az ellenfél fülébe - az a meccs ekkorra már 2-0-ra állt - és azt, hogy felesleges hajtani, a döntetlennel mindkét válogatott jól jár.

A perui játékosok reakciójában arra lehet következtetni, hogy vették a lapot, így komoly esély van rá, hogy a futballisták megbeszélték az eredményt.

Mivel Falcao rutinosan eltakarta az arcát, így szinte lehetetlen bebizonyítani, hogy az eredmény szándékos manipulálása történt, így Kolumbia és Peru is készülhet az újabb tétmérkőzésekre.

186573