Foci-vb 2018

Bundabotrány Kolumbia selejtezőjén?

megosztom

Peru és Kolumbia az 1-1-es végeredménnyel kéz a kézben jutott tovább a vb-selejtezőben.

Rendkívül kiélezettre sikeredett a dél-amerikai vb-selejetezőtorna, hiszen az utolsó forduló előtt még 4-5 csapat sorsa is a levegőbe lógott, így például Argentínáé is, amely végül Lionel Messi triplájával legyőzte Ecuadort és kijutott a vb-re.

A kontinensbajnok Chile viszont lemaradt a tornáról, miután az utolsó fordulóban 3-0-s vereséget szenvedett Brazíliában, miközben Peru és Kolumbia is egy-egy ponttal gazdagodott, így Alexis Sánchezék csak a 6. helyen zártak.Ez utóbbi mérkőzés azonban a sajtó célkeresztjébe került.

Az 1-1-es végeredmény ugyanis mindkét válogatott számára megfelelő volt, Kolumbia ezzel az eredménnyel a 4. és automatikus résztvevője lett a vb-nek, míg Peru készülhet a pótselejtezőre, amelyet majd Új-Zéland ellen vívhat meg.

A sztori azért igazán érdekes, mert a kolumbiai sztárcsatár, Radamel Falcao meglehetősen furcsán viselkedett a találkozó hajrájában, több perui játékoshoz is odaszaladt és száját eltakarva hosszan magyarázott valamit. Többen úgy gondolják, hogy a brazil-chilei eredményt súgta az ellenfél fülébe - az a meccs ekkorra már 2-0-ra állt - és azt, hogy felesleges hajtani, a döntetlennel mindkét válogatott jól jár.

A perui játékosok reakciójában arra lehet következtetni, hogy vették a lapot, így komoly esély van rá, hogy a futballisták megbeszélték az eredményt.

Mivel Falcao rutinosan eltakarta az arcát, így szinte lehetetlen bebizonyítani, hogy az eredmény szándékos manipulálása történt, így Kolumbia és Peru is készülhet az újabb tétmérkőzésekre.

186573
megosztom