Tenisz

Nadal, Zverev és Anderson lehet a nyerő trió

Egy kombi szelvénnyel támadunk a sanghaji tenisztorna szerdai játéknapján.

Szerdán bemutatkozik a kínai publikum előtt Rafa Nadal, Roger Federer és Alexander Zverev is, avagy az a három játékos, akikkel biztosan találkozunk majd az év végi ATP világbajnokságon. Federer meccsét már korábban kiveséztük, most pedig lássuk a spanyol és a német első körös ütközetét. 

Nadal a US Open-sikerét követően ott folytatta Ázsiában, ahol New Yorkban abbahagyta, hiszen múlt héten Pekingben ismét tornagyőzelmet ünnepelhetett. Ugyan "csak" egy 500-as verseny volt, de az első körtől a döntőig nehéz ellenfeleket kapott, így ez kifejezetten értékes cím számára. Sanghaj nem a legkedveltebb helyszíne, ez azon Masters-tornák közé tartozik, amit még nem sikerült megnyernie, ugyanakkor Andy Murray és Novak Djokovics távollétében most az egyik favoritnak számít.

Nadalnak fontos az év végi világelsőség, jelenleg nagyon jó helyzetben van, ha pedig ezen a héten is brillírozik és pontokat szerez, akkor bebiztosíthatja helyét a ranglista élén. 

Ehhez elsőként Jared Donaldsont kell legyőznie, ami nem ígérkezik különösebben nehéz feladatnak. Bár ügyes játékos az amerikai, a ranglistán is szépen kúszik előre, de ahhoz még fejlődnie kell, hogy Nadal kaliberű játékosokkal képes legyen felvenni a kesztyűt. Nagyon kevés tapasztalata van igazi sztárok ellen, a nagy négyes közül senkivel nem találkozott még, top 10-esek ellen pedig 0-5 a mérlege. Nincs igazából olyan fegyvere, amivel komoly csatára kényszeríthetné a mostani Nadalt.

Zverev is motiváltan várhatja a szezon hátralévő részét, hiszen két olyan tornán is részt vehet majd, amin korábban még nem, illetve az évet akár a világranglista harmadik helyén is zárhatja. Múlt héten Pekingben elődöntőzött, Sanghajban pedig még jobb teniszt láthatunk tőle, ugyanis a gyorsabb borítás jobban fekszik neki. Nem gondoljuk, hogy Aljaz Bedene legyőzése gondot jelentene számára, egyszerűen jobb teniszező, mint a brit. 

Nem csak Zverev, de Kevin Anderson is profitálhat abból, hogy gyors a pálya. A dél-afrikai még bőven odaérhet az év végi világbajnoki helyek egyikére, így rettentő motiváltan érkezett Sanghajba. Az első körben tartottunk tőle, hiszen a nagy akarás átmehet görcsösségbe, de szépen oldotta meg a könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető Adrian Mannarino elleni nyitányt. Ezek után nyugodt szívvel szavazunk neki bizalmat Jan-Lennard Struff ellen, aki csupán azért van itt, mert ellenfele nyert helyzetben megsérült és feladni kényszerült a mérkőzést.

hatharom.com
Rafa Nadal-Jared Donaldson Nadal
Aljaz Bedene-Alexander Zverev Zverev
Kevin Anderson-Jan-Lennard Struff Anderson
@ 1.48
Fogadási határidő: szerda, 08:20