Tenisz

Ezzel a tippel nyernénk a Nadal-Zverev döntőben - napi tippek a római Mastersre

megosztom

Rafael Nadal és Alexander Zverev feszül egymásnak a római Masters döntőjében.

Vasárnap délután az idei szezon utolsó salakos 1000-es versenyének döntőjére kerül sor, melyben Rafael Nadal és Alexander Zverev néz farkasszemet egymással. Ennél patinásabb párosítás nemigen jöhetett volna össze, hiszen ők ketten nyerték a tavasz során a legtöbb meccset a vörös poron.

A fiatal német 13 mérkőzés óta nem kapott ki és zsinórban harmadik fináléjára készül, ám az igazi teszt csak most következik számára.

Nyolcadik római sikerére készül Nadal. - Fotó: ATP

Nadal teljesen más kaliber, mint akikkel Zverev az utóbbi hetekben megmérkőzött. Ráadásul a mallorcai bombaformában teniszezik, szombaton Novak Djokovicsot egy varázslatos meccsen múlta felül.

Az egymás elleni eredményük 4-0 Rafa javára. Kemény pályán mindkét meccsük döntő szettbe torkollott, salakon viszont még nem nyert szettet Zverev. Tavaly Monte Carlóban 6-1, 6-1-re, míg idén a Davis Kupa keretén belül 6-1, 6-4, 6-4 arányban maradt alul. 

Ebből kiindulva adná magát a Nadal 2-0, ugyanakkor a DK-meccsükön Nadal hazai pályán játszhatott, Zverevnek pedig csak néhány napja volt kemény pályáról salakra átállnia. Most azért más a helyzet. 

Fogadás a győztesre    
Rafael Nadal Alexander Zverev
1.18 3.85
Fogadási határidő: 16:00

Ettől függetlenül bravúr lenne Zverevtől, ha szettet fogna, hiszen Nadal a lassú római salakon olyan, mint egy fal. Iszonyat nehéz fogadást találni rajta, mindenhova odaér és rendre a legjobb döntéseket hozza. Ugyanakkor a német laposan üti a labdát és komoly ütőerővel bír, így akár még reménykedhetünk is abba, hogy nem lesz egy teljesen egyoldalú döntő.

Nadal egyébként salakos Masters-döntőt a Novak Djokovics, Roger Federer, Andy Murray trión kívül más ellen nem veszített el.

Ez is jól mutatja, hogy azért Zverev egy igen illusztris társasághoz csatlakozna, ha borítja a papírformát.

Fogadás szempontjából Nadal szettveszteség nélküli győzelmében látunk fantáziát, de a 2-0 ellenére nem zárnánk ki, hogy 20.5-nél több játék dönt. 

  • Szett hendikep - Nadal -1.5 @ 1.61
megosztom