Foci-vb 2018

Elment az esze vagy zsenit húz az argentin kapitány?

Amennyiben Argentína nem győzi le idegenben Ecuadort, Lionel Messiék lemaradnak az oroszországi világbajnokságról.

Messi nélkül rendezik a vb-t?

Argentína az utolsó öt világbajnoki selejtezőn mindössze egy győzelmet aratott, viszont zsinórban már négy nyeretlen meccsnél jár, így az a kényes helyzet állt elő, hogy az utolsó forduló előtt még egyáltalán nem biztos a vb-szereplése. Sőt, amennyiben Jorge Sampaoli együttese nem veri meg idegenben Ecuadort, így abban az esetben az is előfordulhat, hogy még pótselejtezni sem tud. Mondani sem kell, egy ilyen forgatókönyv nemzeti tragédiát jelentene Argentínának, amelynek története során mindössze egyetlen alkalommal fordult elő, hogy nem volt ott egy világbajnokságon.

Ecuador számára már nincs tétje ennek a találkozónak, az utolsó öt selejtezőjét elveszítette, ennek megfelelően a bukmékerek nem is adnak neki sok esélyt a győzelemre, pedig Argentína utoljára 2001-ben tudott nyerni ebben a felállásban.
1x2    
Ecuador Döntetlen Argentína
7.00 4.50 1.40

Óriási tehát a várakozás Messiék meccs előtt, a szurkolók kedélyeit azonban erősen borzolja, hogy Jorge Sampaoli megint valami váratlan szeretne húzni. A szövetségi kapitányt rengeteg kritika érte kinevezése óta, hiszen hiába a világsztár csatárok, Argentínánál csak Bolívia szerzett kevesebb gólt a kvalifikáció során, a brazilok 38 rúgott góljához képest Messiék 16 találata még inkább sokkolónak tűnik.

Sampaoli a Peru elleni meccs előtt nagy port kavart nyilatkozatával, mert közölte, hogy Dybala és Messi kapcsolatának kiépítésére már nincs idő, majd a Juventus sztárját végig a padoztatta. Az argentinok nem is tudtak nyerni, újabb gól nélküli döntetlent hoztak össze, emiatt pedig Sampaoli újabb merész húzásra szánhatja el magát. De Dybala ennek sem fog örülni.

Az előzetesen leadott kezdőcsapatban ugyanis jó pár meglepetést találunk. A védelembe például bekerült a Roma hátvédje, Federico Fazio, Javi Mascherano pedig fellép a középpálya közepére a Peru ellen még kezdő Éver Banega helyére. Biglia és Di María újra ott lesz a kezdőben, ahogy természetesen Lionel Messi is, viszont Dybala és Icardi megint csak a kispadon kezdhet.

Éppen ez az, ami miatt az argentin szurkolók felrobbannak a méregtől, Sampaoli ugyanis most a Papu Gomez (Atalanta), Benedetto (Boca), Rigoni (Zenit) csatártrióval próbálkozna - hármójuknak pedig összesen csupán 5 válogatottsága van. 

Sampaoli tehát kockáztat, viszont ha nem jönnek be a számításai, biztosra vehető, hogy kirúgják, de azon sem lepődnénk meg, ha egy bizonytalan időre el kéne hagynia az országot.

Ecuadorban egyébként arra készülnek, hogy kitolnak Messiékkel. Hazai pályán erre van is esélyük, hiszen utolsó négy látogatása során Argentína nem tudott győzelemmel távozni. A technikás Albiceleste-játékosok számára pedig komoly nehezítés lesz majd, az egyenlítői országban esős volt az időjárás az utóbbi napokban, így a pálya talaja finoman szólva sem hasonlít egy európai topklub pályájára. Íme:

Ekkora nyomás alatt játszani egyáltalán nem könnyű feladat, ha pedig az argentin válogatott öltözőjében nem megfelelő az összhang, akkor bizony nem is számíthatnak sok jóra a drukkerek. Ecuadorban a hangulat ellenséges lesz, a pálya minősége pedig további nehezítést jelent majd.

Nem nagyon lennénk most az argentinok helyében, de az is igaz, hogy az igazi nagyságok a legkiélezettebb helyzetekben mutatják meg klasszisukat. Lionel Messire szegeződik most minden tekintet, a Barca ásza március óta nem tudott gólt szerezni a válogatottban, erre az opcióra most 1.66-as oddsot kínál az egyik külföldi bukméker.

186573
[2059086] 2017-10-11 01:30:00 Ecuador - Argentínax;