Női foci

Egy ellenféllel kevesebb a vb-selejtezőn?

megosztom

A Dán Labdarúgó Szövetség (DBU), valamint a dán labdarúgók érdekvédelmi szervezete (SPF) közötti, hat hónapja húzódó egyeztetési vita sikertelenül zárult, emiatt elképzelhető, hogy az Eb-ezüstérmes női dán válogatott nem áll ki kedden a Magyarország elleni világbajnoki selejtezőre.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának cikke szerint a DBU és a professzionális dán labdarúgók érdekvédelmi szervezete (SPF) között hosszú ideje ellentét húzódik a női A-, és az U21-es válogatott menedzselése, és azok anyagi juttatásai kapcsán.

A tárgyalások hat hónap után sem vezettek eredményre, ami végül azt eredményezte, hogy a dán női A-válogatott múlt pénteken nem állt ki Hollandia ellen a hazai rendezésű felkészülési találkozójára, pedig telt ház előtt léphettek volna pályára a csapatok. Szombat este az SPF közleményben jelezte, hogy amennyiben a dán szövetség nem teljesíti haladéktalanul a feltételeiket, nem lépnek pályára a Magyarország elleni vb-selejtezőn sem.

Fotó: mlsz.hu

"Minden szempontból sajnálatos, ami a dán labdarúgásban történik. Ennek ellenére bízunk benne, hogy a női válogatottunk pályára lép majd az előttünk álló vb-selejtezőn" - fogalmazott Kim Hallberg, a DBU szóvivője a szövetség honlapján. Hozzátette, a helyzet megoldása érdekében felvették a kapcsolatot a FIFA és az UEFA illetékeseivel is, de egyelőre nem tudják, hogyan oldódhat meg a precedens nélkül helyzet.

A mérkőzést kedden, a gyirmóti Alcufer Stadionban kellene lejátszani 18 órától.

A magyar válogatott a 2019-es, Franciaországban rendezendő vb-n az 4. csoportban kapott helyet Horvátország, Ukrajna, Svédország és Dánia társaságában. A csoportgyőztesek automatikusan kvalifikálják magukat a tornára, míg a csoportmásodikok pótselejtezőre kényszerülnek. A horvátok és az ukránok korábban már döntetlent játszottak egymással, a magyaroknak a dánok elleni lenne az első mérkőzésük.

megosztom