Női foci

Már a tisztes helytállás is komoly pénzzel kecsegtet

Dánia erős favoritként várja a Magyarország elleni vb-selejtezőt, csak az a kérdés, hogy mennyi lesz közte?!

A Markó Edina vezette női A-válogatott legutóbbi, horvátországi vb-selejtezőjén nyerni tudott, így versenyben maradt a csoport harmadik helyének megszerzéséért, ám utolsó két csoportmeccsét idegenben játssza le, az elsőt ráadásul a világ egyik legjobb csapata, Dánia ellen (ezt követően szeptember elején Ukrajnában lép pályára együttesünk).

1x2    
Dánia Döntetlen Magyarország
1.06 8.50 13.00

A dánok eddig minden meccsüket megnyerték a sorozatban, amin pályára léptek, egyetlen vereségük alkalmával egyszerűen nem utaztak el Svédországba, így a három pontot az UEFA írta jóvá a svédeknek.

A mieink ellen tavaly szeptemberben léptek pályára: Gyirmóton - egy szoros első félidőt követően - a második játékrészben érvényesítették tudásbeli fölényüket, és 6-1-re nyertek.

A magyar válogatott múlt héten, a Női Labdarúgás Napján 0-0-s döntetlent ért el a görögök ellen Telkiben, az ezt követő összetartás végén, hétfőn reggel utazott el a csapat a kedd esti, dánok elleni mérkőzés helyszínére, Viborgba. A keret egy helyen változott a görögök elleni meccshez képest, Csiki Annára nem számíthat a szakmai stáb a dánok ellen.

Dánia komoly favoritként várja a Magyarország elleni vb-selejtezőt. - Fotó: mlsz.hu

"A görögök elleni szerdai mérkőzést követően a regeneráció kapott főszerepet a felkészülésünkben, emellett már gyakorolni tudtuk a dánok ellen tervezett játék legfontosabb taktikai elemeit is" - nyilatkozta Markó Edina szövetségi kapitány. - "Teljesen más jellegű meccs vár ránk, mint a görögök ellen, ez természetesen másféle játékfelfogást kíván meg tőlünk." 

A dánok elleni tavalyi mérkőzésen hatvan percen keresztül egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek, ezt követően azonban elfáradtunk, és nem tudtuk megakadályozni a vendégek nagy különbségű győzelmét.

"Tanulnunk kell abból a találkozóból is, tudatosabb, okosabb játékkal kell előállnunk kedden. A dán csapat a mérkőzés esélyese, de szeretnénk bebizonyítani, hogy bárki is az ellenfél, képesek vagyunk jó meccset játszani." 


Már a pontszerzés is hatalmas bravúr lenne Dániában, ám ha a fogadóirodák oddsaira pillantunk, akkor láthatjuk, hogy még a tisztes helytállás is vaskos pénzzel kecsegtet. Az állami irodában 0:1-es hendikeppel 6.25-ös szorzót kínálnak, míg 0:2-vel 3.55-öt. Tehát úgy gondolkoznak a Tippmixpro-nál, hogy legalább három gól különbség lesz a felek között.