E-sport

Rendhagyó utánpótlás-akadémiát nyitnak Hollandiában

  • varin

A holland Heracles Almelo együttese olyat tesz, amit korábban még senki!

Az, hogy az E-sport ugrásszerűen fejlődik a világban, elvitathatatlan, miként az is, hogy a jövőben lesz valamilyen összeolvadás a profi labdarúgó-klubok és az E-sport csapatok között. Már több neves sztárcsapatnak, így a PSG-nek, a Romának, a Manchester Citynek, a West Ham Unitednek és a PSV-nek is van saját E-sport szakosztálya, most azonban egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, a holland Heracles Almelo ugyanis saját ifi akadémiát létesít a gamereknek.

A holland gárda már meg is nevezett hat tehetséges fiatalt (13 és 19 év kor között), akiket senior E-sportosok fognak majd edzeni, majd ha már készen állnak rá, akkor FIFA X-box bajnokságokon is részt vehetnek a Heracles színeiben.

Az irány tehát egyértelmű, miként az is, hogy a fogékonyság megvan a sportklubok részéről az E-sport befogadására, ám azzal kapcsolatban már erőteljesen megoszlanak a vélemények, hogy ez mennyire jó irány. Akadnak ugyanis olyanok, akik szerint ez a modern sport és a modern futball egyik felesleges velejárója, míg mások szerint csak tartják a lépést a fejlődéssel.

"Támogatni kell minden fajta futballt. Ugyanúgy sport a nők labdarúgása, a fiatalok focija vagy az öregek sétálós futballja is és immáron a digitális focit is be lehet írni a sportok közé. Ez egy olyan dolog, amellyel megszólíthatjuk a fiatalabb rétegeket is, elkötelezetté tehetjük őket a csapatokhoz, hírét vihetik a márkának az egész világban" - nyilatkozta az egyik E-sporttal kapcsolatos cég igazgatója.

Emlékszünk még a FIFA94-re? - Fotó: thedrum.com

"Az E-sportosok gyakran be vannak skatulyázva olyan szemüveges, elhízott tinédzsereknek, akik a nap 24 órájában a sötét szobájukban barangolnak virtuális karakterükkel egy labirintusban, körülöttük pedig üres kólás flakonok és pizzás dobozok vannak. Ez azonban már rég nincs így, vegyük példának a profi játékosokat. Milliók előtt játszanak, dollár tízezreket, akár milliókat keresnek a munkájukat és több tízezres csarnokokat töltenek meg" - mondta egy szakértő.

Mi a véleményed az E-sport ilyen irányú térhódításáról?x;
Holland szuperkupa
   
Feyenoord Döntetlen Vitesse
1.35 4.40 6.50
FH: 08.05, 18:00