Karrier

Totti már haknizni sem elég jó játékos?

  • varin

Ausztráliába nem elég jó, így a japán másodosztályba kerülhet Róma legendája.

40 évesen véget ért Francesco Totti római karrierje, az örök város örök Capitanója azonban még nem akarja végleg letenni a lantot. Az elmúlt hetekben Tottival kapcsolatban számtalan megoldás napvilágot látott, de ilyen korban már a legnagyobb sansz arra van, hogy valamelyik gazdagabb ligába érkezik majd levezetni.

Legkomolyabban a japán másodosztályú Tokyo Verdy invitálásáról hallani, ám itt komoly gondot jelentene Totti hárommilliós fizetése, amelyet vélhetően az Egyesült Államokban és Ausztráliában jobban ki tudnának fizetni. Ám a tengerentúlon már kezd alábbhagyni a trend, hogy Európában kiöregedett játékosokat hoznak el, míg az ausztrál bajnokság egy bennfentes szerint túl kemény lenne Tottinak.

"Nagyszerű játékos volt Totti, efelől kétségem sincs. De Del Pierónál is láthattuk, hogy nem mindig bírta az ausztrál bajnokság tempóját, ez ugyanis egy nagyon fizikális,kemény bajnokság, az ő lábai pedig egyszerűen nem bírnák ezt. Ráadásul anyagilag is nehéz lenne kielégíteni egy ilyen sztár igényeit" - nyilatkozta Zeljko Kalac, aki jelenleg a Western Sydney Wanderers kapusedzője, korábban pedig az ausztrál válogatott, valamint az AC Milan portása volt.

Ami a fogadóirodák szorzóit illeti, Tottinál jelenleg a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy szeptember 3-áig nem dönt a sorsáról és marad klub nélkül, ha viszont választani fog, akkor jelenleg a japán másodosztály tűnik befutónak. Kissé méltatlan...

A másodosztály harmadik helyén álló Tokyo Verdy legközelebb szombaton lép pályára, győzelmükre 2-szeres szorzón fogadhatunk a    -n. A csapat ellenfele a Roasso Kumamoto lesz.

Melyik csapat játékosa lesz Francesco Totti szeptember 3-án?
Nem lesz szerződése 1.40
Tokyo Verdy 2.25
Bármelyik MLS-klub 2.35
Pescara 4.00
Bármelyik kínai klub 18.00