Felkészülés

Rossi és Balotelli azonnal ráéreztek egymásra, Totti befejezte - Prandelli

Olaszország hétfőn este 2-2-es döntetlent játszott Nigéria együttesével Londonban. Cesare Prandelli, a taljánok szövetségi kapitánya egy kicsit bosszús volt, amiért nem sikerült nyerniük.

Nem mindennel volt elégedett az olasz kapitány - Fotó: AFP

"Hibáztunk, amikor nem tudtuk megduplázni az előnyünket" - kezdte értékelését Prandelli a mérkőzés után, amelyen Giuseppe Rossi góljára Bright Dike és Shola Ameobi válaszoltak, majd Emanuele Giaccherini állította be a végeredményt. "Az eredmény kellő büntetés számunkra, mindig azt várom a játékosaimtól, hogy jól teljesítsenek az ilyen alkalmakkor. De az tetszett, ahogy Rossi és Balotelli együttműködtek, azonnal ráéreztek egymásra a pályán. Több hónapunk van még a világbajnokságig, és bár sok mindenben biztos vagyok, vannak dolgok, amiket végig kell még gondolnom. 2013 nagyon pozitív év volt számunkra."

Olaszországban szinte állandó téma a Roma csapatkapitánya, Francesco Totti válogatottba való visszatérése, de a szövetségi kapitány most kategorikusan kijelentette, hogy nem számol az irányítóval.

"Totti egy óriási tehetség, de senki felett nem múlik el nyomtalanul az idő. Szerintem ne beszélgessünk a visszatéréséről. Legutóbb is megsérült. És ne felejtsük el, hogy ő döntött úgy, nem akar többé válogatott lenni" - mondta a szakember.

A Farkasok vezére jelenleg sérülésből lábadozik, de tervei szerint 2016-ig, közel 40 éves koráig játszana a Romában.

[1600209] 2013-11-18 20:45:00 Olaszország - Nigériax;