Olasz foci

Totti már futni sem tudott és zavart másokat - Spalletti

Spalletti rendesen odamondott jelenlegi és korábbi csapatának is. De vajon igaza van?

Lassan az első négy helyre sem fér oda az Internazionale gárdája, amely a hétvégi, Crotone elleni döntetlennel zsinórban tizedik nyeretlen találkozóját játszotta le. Noha a milánói kék-feketék csodásan kezdték az évet, az utóbbi hetek teljesítménye komoly kétségeket támasztott a csapat erősségét és Spalletti személyét illetően. A Rómából Milánóba szerződő mester igen indulatosan nyilatkozott a kudarcsorozatot követően.

Fotó: Archív

"Nem ideális itt a légkör, mindig egy lépésre vagyunk csak az őrülettől. Itt nem akar senki sem pénzt költeni, ez probléma. A szakadék szélén táncolunk folyamatosan és a környezet is egyre depressziósabb a csapatnál.

Hogy nyerhetünk-e valamit? Sem maguk nem értik, sem Milánóban nem értik: amíg a Juventus két csapatot tud kiállítani minden mérkőzésre, addig egy babot sem fogsz itt nyerni, nemhogy bajnoki címet" - nyilatkozta Spalletti.

A tar mester másfél római szezont követően költözött az olasz fővárosból az északi iparvárosba, ám Rómából is kicsit dicstelenül távozott, hiszen Francesco Totti utolsó szezonját keserédessé tette. Spalletti most azt is elárulta, hogy miért.

"Gyakorlatilag futni sem tudott már Totti és másokat nagyon frusztrált, hogy engedem játszani így is. Mindezek ellenére és úgy, hogy Pallotta közölte velem, hajlandó eladni a legjobb játékosait, sikerült a Napolit megelőzve a második helyre vezetnem a Romát" - büszkélkedett Spalletti a Corriere della Sera hasábjain.

Hétvégén az Inter hazai pályán fogadja a Bologna együttesét. A milánóiakra meglepően alacsony, 1.45-ös szorzóval fogadhatunk Nagy Ádám csapata ellen. Vajon épp most szakad meg Icardiék pocsék szériája?

241306