Serie A

Még Spalletti is elismerően nyilatkozott Totti csodálatos három percéről

A Roma legendája egymaga nyerte meg a Torino elleni bajnokit, életben tartva ezzel az ezüstálmokat.

Létfontosságú győzelmet aratott a Roma szerda este a Torino felett. A Bikák elleni siker - köszönhetően a vetélytársak botlásának - szinte biztosan azt jelenti, a Farkasok legrosszabb esetben is bronzérmesek lesznek idény végén, vagyis indulhatnak a Bajnokok Ligájában jövőre. A siker nem született meg azonban olyan egyszerűen, a 86. percben ugyanis még a vendégeknél volt az előny. Ám ekkor jött Francesco Totti...

A három perc alatt két gólt szerző klasszisnak korábban számtalan vitája volt a kevés játéklehetőség miatt Luciano Spalletti vezetőedzővel - még azt is kijelentette, nincs értelme tovább így a szeretett klubjánál maradnia és Itáliát is elhagyná, nem szívesen játszana ugyanis a Roma ellen. A legvalószínűbb forgatókönyv természetesen az Egyesült Államok lehetne, ám a napokban a Bajnokok Ligája-indulást kiharcoló Leicester City is bejelentkezett Francescóért.

Eközben a Torino elleni siker nagy visszhangot keltett a félszigeten, még Spalletti is méltatta a 39 éves játékost. "Óriási győzelmet arattunk, különösen annak fényében, hogy a riválisok milyen eredményt értek el. Azért küldtem be a végén Francescót, hogy felrázza a csapatot és a szurkolókat, és végül ez sikerült is. Megtette, amiért beküldtem, megnyerte a meccset. Nehéz találkozó volt, igazi érzelmi hullámvasutakkal, de Totti erőt adott a pályán és a lelátón mindenkinek" - nyilatkozta a tar mester.

Hétvégén a Roma a Napolit fogadja, amely csapatba visszatérhet Gonzalo Higuaín. Amennyiben a Farkasok otthon tartanák a három pontot, maradna esélyük az ezüstéremre, amennyiben viszont a nápolyi gárda pontot szerez az Olimpicóban, elúszott a második hely.

[2060563] 2016-04-20 20:45:00 Roma - Torinox;
2016-04-23;55
2016-04-24;55
2016-04-25;55
187598