Nemzetközi foci

Nem mindenki szerint legenda Francesco Totti

A francia Christophe Dugarry szerint nem is biztos, hogy Tottinak voltak igazán komoly ajánlatai külföldről.

Vasárnap lezárult Francesco Totti közel kilencezer napos római pályafutása, a legenda végleg letette az AS Roma mezét. A búcsúmeccsén tízezrek zokogtak, és szinte minden futballszerető ember lerótta tiszteletét a Capitano előtt, ám valaki mégis akadt, aki úgy érezte, fontos lenne beszólni az olasz legendának.

Fotó: goal.com

"Én egyszerűen nem tudom a legendák közé sorolni Tottit. Ha olyan nagy játékos lett volna, a Roma nem csak egy bajnoki címet nyert volna vele. A legendáknak több trófea az ismérvük.

Természetesen nagy játékos volt, sok gólt szerzett és igazi romantikus történet az övé, de nem tartozik a világ legnagyobb futballistái közé. A megnyert világbajnokságon is alig-alig játszott. Ráadásul kiteljesedni sem tudott soha, mert nem akart elmenni Rómából. Vagy csak nem kapott semmilyen jó ajánlatot?" - fogalmazta meg gondolatait Christophe Dugarry.

A francia ex-támadó szavai habár kicsit valóban erőteljesek, abban a tekintetben van igazságtartalom szavaiban, hogy Totti soha nem volt a válogatott alapembere, a 2006-os világbajnokságon pedig a játékidő 68%-át töltötte csak pályán és gólt is csak egyet szerzett, igaz, az ausztrálok elleni büntetőjét így is pályafutása legfontosabb találatai között jegyzik, hiszen a  későbbi világbajnok emberhátrányban játszva így megúszta a hosszabbítást.