Roland Garros

Tényleg ekkora favorit a német csillag?

Nem túl sok pénz üti a markunkat, ha Alexander Zverev legyőzi Fernando Verdascót a Roland Garros hétfői játéknapjának slágermeccsén.

Az első forduló legpikánsabb meccsének ígérkezik a germán szupertehetség és a rutinos spanyol összecsapása. A szervezők nem is voltak restek ezt a derbit a centerpályára tenni, így például a kilencszeres bajnok Rafael Nadal leszorult a Philippe Chatrier-ről a Suzanne Lenglenre. 

Zverev és Verdasco nemrégiben a madridi Masters első fordulójában is megmérkőzött, amit szintén górcső alá vettünk.

Akkor a bukmékerek nagyjából 1.70-szeres pénzt fizettek a németre, most viszont csupán 1.12-t kapunk az állami irodában.

Mi történt azóta? Egyrészről Madridban - ami Verdasco szülővárosa - Zverev 7-5, 6-4-re diadalmaskodott, és bár két szoros szettről beszélünk, a spanyolnak nem igazán volt reális esélye a győzelemre, a német egyszerűen leteniszezte őt a pályáról. 

Sascha az egész meccsen brutálisan adogatott, végig nagyon küzdöttem a returnökkel. Ha sikerült is az adogatás-fogadás, akkor sem igazán tudtam nyomást gyakorolni rá. Nem volt könnyű dolgom fogadóként... 

- mondta Verdasco a vereségét követően. 

Ezúttal egy fokkal más lesz a helyzet, hiszen Madridban a magaslati levegő kedvezett Zverev adogatásainak, amit remekül ki is használt. A Garroson lassabb a játék, persze Rómában megmutatta a német, hogy gyakorlatilag mindegy neki, hogy milyen borításon, milyen körülmények között játszik. Valószínűleg a párizsi salakon is élni fog, de fogadóként több lehetősége lesz majd a spanyolnak alkotni. 

Zverev azóta Rómában megnyerte élete első Masters-címét, így a francia fővárosba már titkos esélyesként érkezett. A plusz nyomással, a nagyobb figyelemmel azonban nem lesz egyszerű megbirkóznia. Nagyon komoly teszt lesz ez számára, Verdasco egy minden hájjal megkent rutinos salakjátékos, és hiába nincs élete formájában a spanyol, bármikor képes megrázni magát. 

Zverev egyébként még soha nem győzött le top 50-es teniszezőt Grand Slam-tornán, Verdasco jelenleg a 37. helyen áll a világranglistán. 
Fogadás a győztesre    
Alexander Zverev Fernando Verdasco
1.12 4.50

A jelenlegi formájuk és a legutóbbi egymás elleni meccsük alapján nem kérdés, hogy a német számít a meccs favoritjának, ám azt túlzónak érezzük, hogy szinte semmi esélyt nem adnak a spanyolnak. 

Soha nem könnyű elkezdeni egy Grand Slamet, még a legnagyobbaknak sem, Zverev pedig még csak most kezdi ízlelgetni, hogy milyen egy jó adag teherrel játszani. Az év elején Melbourne-ben kis híján Robin Haase viccelte meg az első körben, de, ha a tavalyi GS-szerepléseit nézzük, akkor is látható, hogy szép számmal bukott szetteket Verdascónál gyengébb játékosok ellen is. 

Folyamatosan fejlődik Zverev, elképesztő tehetség, de itt vannak olyan faktorok, amik közelebb hozhatják őket egymáshoz és máris egy pokoli csata alakulhat ki. A legnagyobb értéket a Verdasco-szettben látjuk, de a 35.5 játék felett is remek tippnek tűnik, hiszen ha szoros szetteket látunk, akkor háromból is lejöhet. 

hatharom.com
35.5 játék felett
@ 1.75