Madridi tenisztorna

Erős kombival támadunk!

Komoly meglepetés lenne, ha Jack Sock vagy Kristina Mladenovic már hétfőn búcsúzna a tornától.

Igen zsúfolt a madridi tenisztorna hétfői programja, rengeteg mérkőzés közül válogathatunk, ám kevés olyan találkozó van, ahol nyugodt szívvel tennénk a bukmékerek által favoritnak kikiáltott játékosra. Így is sikerült azonban egy erős kombit összeállítani, mind a hölgyeknél, mind az uraknál van egy-egy olyan teniszező, akinek kiesése komoly meglepetés lenne számunkra. 

Az erősebbik nemnél a 14. kiemelt Jack Sockra esett a választásunk, akinek ellenfele a salakon igen szolid teljesítményre képes Nicolas Mahut lesz. Sock jelenleg a legmagasabban rangsorolt amerikai játékos, és vélhetően ez jó ideig így is marad. Tőle a szemcsésen is várhatunk remek eredményeket, Madridban pláne érdemes rá odafigyelni, hiszen a gyorsabb körülmények kedveznek a teniszének. Párosban már vasárnap pályára lépett, Nick Kyrgiosszal az oldalán nagyon elemében volt:

Ilyen és ehhez hasonló labdameneteket játszottak...Tökéletes bemelegítés volt ez az egyes fellépésre. Nem kellene, hogy gondot okozzon számára a szerva-röptés francia legyőzése.

Mahut soha nem nyert még meccset Madridban, és az idei formája alapján nincs is igazán benne a játékában a meglepetés. 

A lányoknál szintén a 14. kiemeltre esett a választásunk, aki nem más, mint Kristina Mladenovic. A francia nagyon megindult előre a ranglistán, az idei három WTA-döntőjének köszönhetően már a 17. helyen áll. Stuttgartban kiválóan kezdte a salakszezont, többek között Angelique Kerbert és Marija Sarapovát is verte, amik még úgyis komoly skalpok, hogy sem a német, sem az orosz teniszező nincs élete formájában. 

Mladenovic Madridban is messzire juthat, hiszen az elődöntőig vezető úton egyedül a tavalyi döntős Dominika Cibulkova képvisel komoly játékerőt. Mielőtt azonban vele találkozna, Lauren Davist kell legyőznie. Az aprócska amerikai lány szintén élete legjobb világranglistás helyén áll (33.), miután kemény pályán nagyon futott a szekere. A salak viszont már kevésbé az ő terepe, így az elmúlt hetekben jócskán alábbhagyott a lendülete. 

A legerősebb érvünk Mladenovic mellett, hogy hiába nyújtotta a legjobb formáját Davis a kemény pályás tornákon, Indian Wellsben mégis kikapott a franciától, ráadásul elég simán, 6-3, 6-3 arányban. 

Hiába tehát az első körben az olimpiai bajnok Monica Puig elleni bravúr - az irodák ezt a derbit 50-50-re adták -, Mladenovic ismét túl nagy falat lehet számára. Ha kemény pályán nem tudott vele mit kezdeni, akkor salakon még inkább "Kiki" az összecsapásuk favoritja. 

hatharom.com
Nicolas Mahut-Jack Sock Sock
Lauren Davis-Kristina Mladenovic Mladenovic
@ 1.53