Tenisz

Bajba kerülhet a korábbi döntős - napi tippek a Roland Garrosra

A 2013-ban döntőt játszó David Ferrerre kemény menet vár honfitársa ellen a Roland Garros első fordulójában.

Hétfőn beindul a meccsdömping Párizsban, az uraknál 27, míg a hölgyeknél 30 mérkőzés szerepel a programban. Kezdjük az erősebbik nem küzdelmeivel, ahol lesz néhány igen érdekes derbi. Például Jaume Antoni Munar Clar és David Ferrer csatája, amit nyugodtan a generációk harca ként is beharangozhatnánk, hiszen 15 év van a két játékos között. 

Korán búcsúzik a 2013-as döntős? - Fotó: ATP

Munar Clar egy feltörekvő spanyol tehetség, míg Ferrer a torna korábbi döntőse, azonban az elmúlt pár évben komoly mélyrepülést mutatott.

Éppen ezért annak sincs nagy jelentősége, hogy a korábbi 15 indulása alkalmával soha nem vérzett el az első fordulóban. Ennyire sebezhetően ugyanis talán soha nem érkezett Párizsba Ferrer, mint idén. 

Az idei salakszezonban ugyanis még szettet sem nyert a veterán spanyol, igaz, csak Rómában és Genfben indult. Viszont még így is komoly favoritnak tartják a bukik, bár szerintünk ezzel hibát követnek el. Tény, hogy Munar Clarnak még sokat kell fejlődnie, ám Melbourne-ben is a selejtező kipipálása után a főtáblán szépen helytállt Gael Monfils ellen. Salakon még veszélyesebb, abból pedig komoly önbizalmat meríthet, hogy a kvali utolsó meccsét vert helyzetből hozta vissza. Ez a mérkőzés a bónusz számára, felszabadultan játszhat, tudása alapján pedig minimum egy szettre simán jó lehet, de azon se lepődnénk meg, ha legyűrné rutinos honfitársát. 

  • Szettek száma - 3.5 felett @ 1.62

A kisebb oddsos favoritok közül két játékost nézünk ki, a tunéziai Malek Jazirit és az olasz Thomas Fabbianót. Jaziri azzal a Mihail Youzhny-val randevúzik, aki ellen 3-0-ra áll, ráadásul legutóbbi győzelmét nem olyan régen Rómában aratta az orosz ellen. Továbbá Youzhny salakon már jó ideje nem tényező, a Garroson 2014-ben nyert legutóbb meccset. Nagy küzdő az orosz, de Jaziri is, szóval még egy esetleges döntő szettes derbin is a tunéziait favorizálnánk.

Fabbiano esetében a 3-0 sem irreális a javára, hiszen Matthew Ebden személyében egy salakon teljesen elveszett játékossal találkozik. Az ausztrál viszonyát a vörös porral egyébként jól mutatja, hogy a salakszezon eddigi részében inkább ázsiai kemény pályás Challengereken ütögetett. 

hatharom.com
Malek Jaziri-Mihail Youzhny Jaziri
Matthew Ebden-Thomas Fabbiano Fabbiano
@1.63
Fogadási határidő: 13:30

Ami a lányokat illeti, Andrea Petkovic és Kristina Mladenovic ütközete tartogatja az egyik legjobb értéket. Jelenleg ugyan nem egy kiemelkedő párosítás, de azért csak két korábbi top 10-es teniszező feszül egymásnak.

Az egymás elleni mérlegük 4-0 a német javára, így egyértelműnek tűnik, hogy ki a favorit.

Pontosabban tűnne, ha nem Párizsban járnánk. A Garroson ugyanis mindig rettentően motiváltan játszik Mladenovic, a hazai közönség hatalmas pluszt jelent számára. Az elmúlt öt kiírásban öt vereség mellett 11 győzelmet jegyez. Ez egy remek alkalom a franciának, hogy visszavágjon Petkovicnak a korábbi vereségekért.

  • Mladenovic jut tovább @ 1.80