Madridi tenisztorna

Babos megmérkőzik egykori partnere ellen

  • hatharom.com

A magyar játékos és kazah társa a Garcia/Mladenovic francia kettős ellen lép pályára a madridi torna csütörtöki napján.

Legjobb magyar játékosunk, Babos Tímea egyesben búcsúzott a madridi tornától, párosban viszont Jaroszlava Svedovával az oldalán sikerrel vette az első mérkőzését, ami a legjobb nyolc közé jutást jelentette. A Lara Arruabarrena - Sara Errani spanyol-olasz duót verték 66 perc alatt 6:3, 6:3 arányban. Elég őrült negyeddöntős mezőny jött egyébként össze, a nyolc kiemelt párosból még hat versenyben van.

A folytatásban az ötödik helyen rangsorolt Carolina Garcia - Kristina Mladenovic francia duó lesz a magyar-kazah kettős ellenfele. A gall lányok meglehetősen jó szezont futnak, hiszen négy tornán is döntőbe jutottak, ebből kettőt a salakszezonban könyvelhettek el, és nem mellesleg ezeket meg is nyerték. Ami miatt hiányérzetük lehet, hogy az igazán rangos versenyeken egyelőre nem jött ki nekik a lépés. Most viszont nagy magabiztossággal menetelnek, két jó párost sikerült szettveszteség nélkül legyőzniük. Egyikük sincs már versenyben egyesben, így abszolút a párosra fókuszálhatnak.

A mérkőzés külön pikantériája lesz, hogy Babos és Mladenovic tavaly még együtt indult a WTA-Touron. Nem ez az első alkalom, hogy egymás ellen játszanak, Dubajban például már megesett ez, akkor Timi a német Julia Görgesszel az oldalán maradt alul volt partnerével szemben. Svedovával ütősebb párost alkotnak, de a franciákat erősebbnek tartjuk. Garcia és Mladenovic is nagyon jó egyéni játékos, nehéz így rajtuk fogást találni, az alapvonalról és a hálónál is borzasztó jók. Inkább őket tartjuk esélyesnek a győzelemre, de könnyű dolguk aligha lesz.

Ki jut tovább?
Garcia/Mladenovic Babos/Svedova
TippmixPro @ 1.50 TippmixPro @ 2.05