Női kézi BL

Harmadik BL-győzelmükre hajtanak Görbiczék

A Győr a Vardar Szkopjéval mérkőzik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjában vasárnap délután.

Harmadik BL-győzelmükre hajtanak Görbiczék.

Összejött az álomdöntő a női kézilabda Bajnokok Ligájában, hiszen a két legerősebbnek titulált gárda, vagyis a Győr és a Vardar Szkopje csap össze vasárnap délután az aranyéremért. A hazai pálya előnye miatt a bukmékereknél a zöld-fehérek a mérkőzés esélyesei, ám nagy hiba lenne leírni a macedón alakulatot.

1x2    
Győr Döntetlen Vardar Szkopje
1.60 8.75 2.50

Még úgy is, hogy a sorozatban három elveszített elődöntőt követően először jutott be a fináléba a Vardar. Igaz, a szombati ütközeten remek játékkal, 21-13-as félidőt követően 38-33-ra verte a címvédő CSM Bukarestet. Különösen az első félidőben sziporkáztak a piros-feketék, amikor támadásban minden bejött a gárdának, de a kapusokra sem lehet panasz a rengeteg kapott gól ellenére, hiszen Inna Suslina például egymás után (!) három hétméterest is hárított.

Ami a győri csapatot illeti, a macedón gárdához hasonlóan az ETO is parádésan kezdte mérkőzését a montenegrói alakulat ellen szombaton, ugyanakkor a Vardarral ellentétben ugyanúgy tudta befejezni ütközetét, ami egyrészt jó alapot, másrészt önbizalmat adhat a vasárnapi fináléra.

"A kiválóan záró védekezés volt a siker kulcsa a Buducsnoszt elleni elődöntőben, valamint az, hogy egyénileg is jól kontrolláltuk az ellenfél játékosait" - szögezte le a remekül védő norvég Kari Aalvik Grimbsbö az MTI-nek, aki előretekintett a fináléra is. "Vasárnap mindent elölről kell kezdenünk a Vardar Szkopje ellen, az egy új meccs lesz, új lehetőségekkel."

Összességében tehát nem vár könnyű feladat az ETO-ra, ha harmadjára is a magasba akarja emelni a Bajnokok Ligája trófeáját. Erről árulkodik egyébként a felek egymás elleni örökmérlege, hiszen az eddig lejátszott négy találkozón két magyar siker mellett egy macedón győzelem, illetve egy döntetlen született. Az egyetlen Vardar-siker pedig roppant fájó emlék lehet Görbicz Anitáéknak, hiszen azzal a győzelemmel a piros-fekete alakulat elütötte a 2015-ös budapesti négyesdöntőtől az akkor címvédő kisalföldi együttest.

Ahogy fentebb is említettük, a bukmékereknél a Győr felé billen a mérleg nyelve, ugyanis a     háromesélyben 1.60-szoros pénzt kínál a zöld-fehérek győzelmére. A fogadóiroda a hendikep vonalat 1,5-nél, míg a gólok számának határát 53,5-nél húzta meg.

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti vasárnap 17:45-től, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.