La Liga

Két gól nem nagy kérés a liga leggyengébbje ellen, igaz?

Az Osasuna minden képzeletet alulmúlóan futballozik idén, az Eibar viszont tündököl. Reméljük, a szériák eszerint folytatódnak.

   
Osasuna Döntetlen Eibar
3.70 3.50 1.90

Ha szezon elején tippelnünk kellett volna arra, hogy mi lesz a tétje a 27. forduló utolsó mérkőzésén az Osasuna-Eibar összecsapásnak, aligha lett volna sok embernél a válasz az, ami a valóság: vagyis a baszkoknál a nemzetközi kupaindulás, a pamplonai csapatnál pedig kvázi semmi. A helyzet ugyanis a bajnokság utolsó negyedébe érve az, hogy az Osasuna biztosan kiesett, így lényegében már a másodosztályra készülhet Vadócz Krisztián egykori csapata. Ennek fényében nem is csoda, hogy mindössze 1.90-ért húzhatjuk be a V-t a találkozóra.

Fotó: Diario de Navarra

"Mást úgysem tehetünk, küzdünk addig, amíg a vonalat meg nem húzzák fölöttünk. Komoly hit szükséges ahhoz, hogy úgy érezzük, van esélyünk a célunk elérésére" - nyilatkozta Petar Vasziljevics, az Osasuna mestere és látva a 15 pontos lemaradást a 17. helytől, még a komoly hit is enyhe megfogalmazás volt a trénertől.

A csapat szerepléséről mindent elmond, hogy a PSG kiváló kapusa, az olasz Salvatore Sirigu hat bajnoki alatt 21 gólt szedett be a pamplonai gárdánál.

Osasuna#esp-osasuna#5
Az Osasuna az idei 26 bajnokijából 20 alkalommal kapott legalább két gólt.

Mivel a kilátástalan helyzet még önmagában nem elég, a szerb mesternek több alapemberét is nélkülöznie kell, Tano Bonnín (13/0), Miguel Flano (12/1), Javier Flano (2/0), Didier Digard (3/0) és Fausto (15/0) sem bevethető az Eibar elleni hétfői találkozón.

De természetesen ne csak a reménytelen sorsú Pirosakról essen szó, igazságtalanság lenne nem megénekelni az Eibar szenzációs idényét. Inaki Bea csapata múlt héten ugyan szedett egy négyest a Real Madridtól hazai pályán, ám a csodálatos formát jól jellemzi, hogy előtte hat meccsen szereztek 13 pontot, mindemellett pedig 16 gólt szereztek.

Ami azonban érdekesség, hogy habár a kupában az Eibar 3-0-s összesítéssel jutott tovább januárban, az októberi bajnokijukat és a novemberi barátságos mérkőzésüket is az Osasuna nyerte - előbbi egyébként a csapat egyetlen bajnoki győzelme eleddig a 16/17-es szezonban.

Kár igazán ragozni a szót, az Osasuna rég nem La Liga-szintű csapat, a 26 meccsen megszerzett tíz pontját látva még arra is esélye van, hogy megdöntse a Sporting Gijón 1997/98-as, 13 pontos negatív rekordját is. Mindezek fényében úgy gondoljuk, két gól egyáltalán nem nagy kérés ettől a remek eibari csapattól.

hatharom.com
Vendégcsapat góljainak száma 1.5 felett
@1.75
[2300777] 2017-03-13 20:45:00 Osasuna - Eibarx;
211384