Spanyol foci

Most önbizalmat gyűjthetnek az Atlético csatárai

Diego Simeone csatárai gyengélkednek a szezonban, de az Eibar elleni, lefutottnak tűnő visszavágón eljöhet az idejük.

Az elmúlt évek szereplése után csalódásnak mondható, hogy az Atlético Madrid csak a negyedik helyen áll a spanyol bajnokságban, és a vesztett pontok tekintetében tizeneggyel áll rosszabbul, mint az első helyezett Real Madrid.

A Marca szerint az Atlético visszaesésének elsődleges okát abban kell keresni, hogy a csatárai nem tudtak egyenletesen teljesíteni. A bajnokságban például mind a négy vereségét úgy gyűjtötte be az Atlético, hogy nem tudott gólt szerezni, így aztán mit sem ér, hogy az idény felénél az övé a legjobb védelem.

1x2    
Eibar Döntetlen Atlético Madrid
4.15 3.25 1.80

Még az Aranylabda-szavazás harmadik helyezettjének, Antonine Griezmann-nak is volt egy hosszú góltalansági sorozata, a francia csatár kilenc meccsen keresztül csöndben volt, aztán az idei évet már jobban kezdte, három bajnokin kétszer is eredményes volt.

Griezmann nyolc bajnoki gólnál tart, honfitársa, a Sevillától 32 millió euróért igazolt Kevin Gameiro hatnál, de november 27-e óta ő is taszítja a kaput.

Nála is rosszabb a mutatója Fernando Torresnek, aki szeptember közepén duplázott a Sporting Gijón ellen, azóta azonban nem volt gólja, pedig az eddigi 19 fordulóból 14-szer több-kevesebb lehetőséget kapott. Az argentin Ángel Correának a Király Kupában nagyon megy, négy gólt is szerzett, a bajnokságban viszont ő sem villog, mindössze háromnál jár, úgyhogy ezekből a számokból is látható, mi hiányzik az Atléticónál idén.

Ezért is lehet fontos a kupa Diego Simeone csapatának, hiszen az Eibar elleni visszavágót úgy várhatja a csapat, hogy fél lábbal már bejutott az elődöntőbe, hiszen odahaza 3-0-ra győzött. 

Január 7-én a baszkok otthonában 2-0-val húzta be a bajnokit az Atlético, amely tétmeccsen mindössze egyszer kapott ki az Eibar ellen – még 2001-ben egy másodosztályú bajnokin.

A baszk kiscsapat az előző kupasorozatban képes volt továbbjutni háromgólos hátrányból, az akkor még másodosztályú Ponferradinát az idegenbeli 0-3 után otthon 4-0-ra pofozta le. Az Atlético azért más kávéház lesz, főleg, hogy az Eibarban sok a hiányzó, a kapus Riesgo, a védő Ramis, Arbilla és Juanca, a középpályás Escalante, valamint a csatár Kike sem játszhat a visszavágón.

Ennek fényében az is komoly fegyvertény lenne, ha az Eibar egyáltalán győzni tudna. Mi most úgy érezzük, az Atlético kihasználja majd, hogy az Eibarnak támadnia kell, és egy újabb góllal mindent eldönt, de a hazaiak is képesek lesznek betalálni.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.90
[2443578] 2017-01-25 19:15:00 Eibar - Atlético Madridx;