La Liga

Már az is siker lenne, ha nem gálázna a Barcelona

Az Eibar különösebb remények nélkül utazhat Katalóniába, de talán egy szoros vereségre így is jók lesznek.

   
Barcelona Döntetlen Eibar
1.10 9.00 16.00

Két mérkőzést rendeznek a La Liga 5. fordulójában kedden este, a Valencia a Málagát, a Barcelona pedig az Eibart fogadja. A katalánok tehát egy igen könnyen nyerhető mérkőzésen tehetnek még nagyobb nyomást a Real Madridra, ugyanis ha a katalánok begyűjtik a három pontot a tavalyi szezon meglepetéscsapata ellen, fórjuk ideiglenesen hét egység lehet.

Kérdéses azonban, hogy milyen kezdővel áll ki a csatamezőre Ernesto Valverde, többen ugyanis sérültek, míg néhányan pihenőt kaphatnak a könnyűnek ígérkező összecsapás előtt. Ami biztos, hogy Rafinha, André Gomes, Umtiti és Dembélé nem játszhat, de egyáltalán nem kizárt, hogy a tréner Sergio Busquetset, Andrés Iniestát és Ivan Rakiticiet is csak a padon kezdeti, ami egy kicsit felforgatott kezdőhöz vezethet.

Várható kezdőcsapatok
Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Mascherano, Digne; Paulinho, Sergio Roberto, Denis Suárez; Deulofeu, Messi, Luis Suárez
Eibar: Dmitrovic; Capa, Oliveira, Gálvez, José Ángel; Peña, Jordán, Dani García, Inui; Kike, Enrich
Forrás: barcablaugranes.com

"Nagyon feszített a tempónk, de egyértelmű célunk volt, hogy a hét nap alatt lejátszandó három mérkőzésen kilenc pontot szerezzünk, amelyből hat már össze is jött. Ha nyugodtan dolgozunk tovább és csak a feladatunkra koncentrálunk, ma is győzni fogunk.

Dembélé pótlására számtalan játékosunk van, Deulofeu, Aleix Vidal, Denis Suárez és André Gomes is esélyes, meglátjuk, kedden este ki jut szóhoz" - nyilatkozta Valverde.

A katalán gárda ellenfele az az Eibar lesz, amely tavaly parádésan szerepelt a La Ligában, ám idén még csak hat ponttal rendelkeznek, noha sorsolásuk azért nem volt egetrengetően nehéz. A baszk gárdának eddig sok sikerélmény nem jutott a gránátvörös-kékek ellen és az edző szavaiból arra következtethetünk, hogy ezúttal is csoda kellene a pontszerzéshez.

Fotó: Sky Sports

"Ha úgy megyünk ki a pályára, hogy kételkedünk a siker lehetőségben, biztosan kikapunk. Bíznunk kell magunkban és szerencse is kell, hogy mi kihasználjuk az adódó lehetőségeinket, a Barcelona viszont nem" - mondta Mendilibar mester.

Nehéz érvet találni amellett, hogy szorossá válik a találkozó, 6-0-0 a katalánok mérlege, 20-6-os gólkülönbséggel. Az egyetlen, amiben bízhatnak a baszkok, az az, hogy rendszerint nem szaladnak bele hatalmas mészárlásba még a Nou Campban sem, így talán most is egy 2-0 vagy 3-0 a legvalószínűbb eredmény, nem pedig egy 5-6 gólos siker.

hatharom.com
Hazai és 4.5 gól alatt
@1.70
[2580585] 2017-09-19 22:00:00 Barcelona - Eibarx;
2017-09-19;87
2017-09-20;87
2017-09-21;87
240918