Spanyol Király Kupa

Fura, de van egy csapat, amely örül a Barcának

A Real Sociedadnak az elmúlt években nagyon megy hazai pályán Messiék ellen. A másik párharcban az Atlético az Eibarral találkozik.

Az Atlético 2017-ben egyszer már játszott az Eibarral, január 7-én Saúl Niguez és Antoine Griezmann góljaival győzött 2-0-ra Diego Simeone csapata az idegenbeli bajnokin.

A két csapat közös múltja alapján nem érdemes az Eibarra fogadni, mivel az eddigi kilenc meccsből hetet az Atlético nyert, és a baszkok egyetlen sikere 2001-ben született, amikor még mindkét klub a másodosztályban nyomult.

A Király Kupában ez lesz az első párharca a két csapatnak, és az Atlético számára motivációt jelenthet, hogy a Vicente Calderón-stadionban rendezik a döntőt, vagyis Griezmannék hazai pályán játszhatnának, ha eljutnak odáig. Az Eibar viszont már azzal történelmet írt, hogy eljutott a negyeddöntőig, és ismerjük a mondást, miszerint evés közben jön meg az étvágy, úgyhogy a kiscsapat bizonyára mindent megtesz majd, hogy megragadja az esélyt.

Az Atléticóban Jan Oblak sérült, így Moya véd majd, a középpályás Augusto Fernández szintén hiányozni fog, Tiago játéka pedig kérdéses. Az Eibarnál a védelemből Ramis, Juncá és Arbilla, a csatársorból Kike került fel a sérültek listájára, a japán Inui pedig a hétvégi bajnokin kapott egy ütést a fejére, ami miatt még nem tudni, pályára léphet-e.

A baszkok a kilencedik helyen állnak a ligában, és legutóbbi öt idegenbeli meccsükön mindig szereztek gólt, az utolsó kettőn egyenesen hármat-hármat. Hogy ezt a formát át tudják-e menteni az Atlético ellen, abban nem vagyunk biztosak, de egy szoros meccsre képes lehet az Eibar.

A másik kupameccsen a Real Sociedad fogadja a Barcelonát, és a statisztika alapján bitang nehéz dolga lesz Lionel Messiéknek, ugyanis San Sebastianban 2007 május óta képtelen nyerni a Barca.

Azóta öt vereség és három döntetlen került a mérlegbe katalán szempontból, vagyis valamit nagyon tud a Sociedad, ami nem ízlik a Barcelonának. A két csapat legutóbbi meccsén, tavaly novemberben Messi mentett pontot a Barcelonának, a kis argentin minden sorozatot számolva összesen 11 gólt szerzett a mostani ellenfél ellen.

A csütörtöki meccsre Marc-André ter Stegen, Jeremy Mathieu, Aleix Vidal és Rafinha nélkül utazott el a Barcelona, úgyhogy a kapuban várhatóan Jesper Cillessen kezd majd.

A Sociedad otthonát ebben az idényben csak a Real Madridnak és a Sevilla tudta bevenni, miközben az Atlético és a Villarreal is lógó orral kulloghatott haza. A Barca viszont legutóbbi öt idegenbeli meccséből csak egyet tudott megnyerni, a vérszegény Osasuna ellenit.

hatharom.com
Atlético Madrid-Eibar Atlético
Real Sociedad-Barcelona Mindkét csapat szerez gólt
@2.02
2017-01-18;138
2017-01-19;138