NB I

Jön az Újpest-Fradi, naná, hogy tippünk is van rá!

Szombaton jön a 219. derbi, a helyszín a Szusza Ferenc Stadion. Az Újpest-Fradin közel telt ház várható, jó hangulatban a gólok sem maradhatnak el.

A Fradi a 4., az Újpest pedig a 6. helyről várhatja a szezon második derbijét, a két csapat között pedig mindössze két pont a különbség, így ha a lila-fehérek behúzzák a meccset, beelőzhetik az ősi riválist. A bukmékerek szorzói alapján azonban inkább a Fradinak áll a zászló, Thomas Doll csapatának győzelme 2,20-es oddsal fogadható, míg a negyedik kerületiek sikere 3,20-as haszonnal kecsegtet.

1x2    
Újpest Döntetlen Ferencváros
3.20 3.20 2.20

Mindkét gárda sikeres kupacsatán van túl, az Újpest a Zalaegerszeget verte odahaza 2-0-ra, míg a zöld-fehérek a Bozsik-stadionban múlták felül az NB I-et vezető Honvédot. Nem csoda, ha mindkét oldalon önbizalommal várják a szombati ütközetet.

Az elmúlt két fordulóban gól nélkül maradó Fradinál bíznak a jó folytatásban, már csak amiatt is, mert egy újabb pontvesztés tovább csökkentené a bajnoki címre vonatkozó esélyeket.

"Egyértelműen jó hatással volt ránk a győzelem. A csapat most sokkal masszívabb, mint az ősszel. Kevés gólt kapunk, nagyon jót tett az önbizalmunknak, hogy nyertünk. Feldobott bennünket ez a siker, javította a hangulatunkat és várjuk már nagyon az Újpest elleni derbit. Nagyon fontos mérkőzés következik, hiszen nem szeretnénk a tabellán lemaradni. Ahhoz pedig, hogy a bajnoki reményeinket életben tudjuk tartani, feltétlenül győznünk kell" - nyilatkozta Gera Zoltán a fradi.hu-nak.

[2295540] 2017-03-04 18:00:00 Újpest - Ferencvárosx;5

Az elmúlt évek derbijei változatos eredményeket hoztak: legutóbb a Groupamában 3-3-ra végeztek a csapatok, azt megelőzően viszont a Fradi nyerni tudott Újpesten. A címvédő két 0-0-val rukkolt elő a tavaszi bajnokságban, míg az Újpest a Videoton elleni pofon után a Haladást győzte le.

A Fradihoz érkező játékosoknak nyilván időre van szükségük a beilleszkedéshez, így a sorozatos meccsterhelés a zöld-fehérek malmára hajthatja a vizet. A Honvéd ellen a helyzetkihasználással már nem is volt probléma, ugyanakkor a hátsó alakzat továbbra is sebezhetőnek tűnik. Ezt használhatja ki az Újpest is, amely hazai közönsége előtt nem adhatja alább a győzelemnél, viszont a lila-fehérek védelme sem képez áttörhetetlen falat.

Feszült légkörre, közel telt házra és rendkívül motivált csapatokra számítunk szombaton. Az elmúlt években gyakori volt az egygólos végeredmény a derbiken, most viszont arra fogadunk, mindkét oldal betalál legalább egyszer. 

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.70
[2295540] 2017-03-04 18:00:00 Újpest - Ferencvárosx;
209575