NB I

Jön az NB I aranycsatája!

Az elmúlt két évad aranyérmese, vagyis a Ferencváros és a Videoton játssza az NB I. 21. fordulójának rangadóját.

A Vidi listavezetőként látogat a Groupama Arénába. - Fotó: vidi.hu

Igen komoly és parázs mérkőzésre van kilátás szombaton a Groupama Arénában, ahol az NB I legutóbbi két kiírásának aranyérmese csatázik. A Ferencváros a Honvéd elleni kupasikerrel kezdte tavaszi szezonját, azonban a Debrecen otthonában pontokat veszítettek a zöld-fehérek, s immáron már hat pont a csapat lemaradása az éllovas Videotonnal szemben. Avagy ennél jobb alkalmat keresve sem találnának a IX. kerületiek, hogy közelebb kerüljenek a Vidihez.

Azonban nem lesz egyszerű dolga a zöld-fehéreknek, hiszen a hazaiak játéka akadozik, az új arcok még nem épültek be a csapatba,a 2017-es tétmeccseken láthattuk, hogy Thomas Doll együtteséből egy-két játékosnak az állóképessége még nem tökéletes, továbbá a gárda védelme könnyedén zavarba hozható volt.

"Nagyon fontos találkozó lesz ez a számunkra, mert az éllovas ellen fogunk játszani - vázolta fel Gera Zoltán, a hazaiak vezére a fradi.hu-nak. - Bízunk magunkban és abban a munkában, amit elvégeztünk a télen. A hazai pálya mellettünk szól, ennek függvényében úgy megyünk neki ennek a találkozónak, hogy nyerni akarunk. Nem a bajnoki címről fog szólni ez a meccs, ez csak egy állomás, de mindenféleképpen nagy önbizalommal fogunk nekivágni a találkozónak. Korábban összegyűjtöttem öt sárgát, emiatt nem tudtam játszani. Nekem jól jött ez a szünet, mert volt egy kis lemaradásom, de már teljesen rendben vagyok, és jó állapotban várom a mérkőzést."

[2295523] 2017-02-25 18:00:00 Ferencváros - Videotonx;

Ami a vendégeket illeti, a székesfehérvári csapat jól kezdte tavaszi szezonját, hiszen az Újpestet 5-1-re győzte le a felcsúti Pancho Arénában. Azonban nehezen lendült bele a Vidi, az első negyedóra egyértelműen a fővárosiaké volt, akik ha jobban sáfárkodtak volna lehetőségeikkel, lehet, hogy meglepetést okozhattak volna a 20. fordulóban. Ám nem így történt, a piros-kékek az idő múlásával egyre jobban felülkerekedtek a IV. kerületieken, s végül a helyzeteiket is igen jó százalékban berugdosták, így pedig kiütéses győzelem lett a vége.

"Szombaton a szezon egyik legfontosabb rangadója következik. A címvédő otthonába látogatunk, egy kiváló atmoszférájú stadionba, ahol igazán nagy élmény pályára lépni. Sajnos eddig nem sok sikerélményben volt részünk a Groupama Arénában, de úgy érzem, most minden adott ahhoz, hogy végre bajnoki mérkőzésen is győzni tudjunk ott. A legutóbbi, Újpest elleni fölényes sikerünk, mondanom sem kell, jót tett az önbizalmunknak, de egyáltalán nem estünk át a ló túloldalára. Továbbra is napról napra nagyon komolyan készülünk, emellett pedig a legnagyobb tisztelettel vagyunk a Ferencváros iránt, hiszen nagyszerű játékosok alkotják a zöld-fehérek keretét. Ettől függetlenül nyerni megyünk szombaton a fővárosba, hiszen mi is nagyszerű csapat vagyunk. Amennyiben sikerül megszereznünk a három pontot, abban az esetben már jókora előnnyel vezetnénk a Ferencváros előtt a tabellát, de ez nem a bajnoki döntő lesz. Aki a szombati meccset megnyeri, az egyelőre csupán a három pontot teheti zsebre, és nem a bajnoki aranyérmet. Márpedig a mi legfőbb célunk az aranyérem megszerzése, úgyhogy szó sincs arról, hogy csak ez az egy győzelem hiányzik a bajnoki címünkhöz. Ez csupán egy állomás lesz az oda vezető úton - egy fontos állomás" - nyilatkozta Paulo Vinícius, a vendégek védője a vidi.hu-nak.

A bukmékerek a Ferencváros hozták ki esélyesebbnek a rangadón, ami egyébként nem véletlen, hiszen a csapatnak jól megy a Groupama Arénában, míg a székesfehérvári alakulat a szezon során több negatív meglepetés is okozott házon kívül, elég, ha csak az MTK, a Diósgyőr vagy a Mezőkövesd elleni vereségekre gondolunk. Ugyanakkor tény, hogy perpillanat a Videoton van jobb passzban, ráadásul a két csapat legutóbbi fővárosi meccsét a vendégcsapat nyerte - igaz, az kupatalálkozó volt -, míg legutóbb, ősszel találkoztak a felek az NB I-ben, akkor fordított felállásban 1-1-es döntetlenre futotta a csapatok erejéből, úgy, hogy a zöld-fehérek futottak az eredmény után.

Ezúttal is a Vidi várja jobb előjelekkel a találkozót, Henning Berg együttese jóval összeszedettebbnek tűnik, ráadásul a hazaiakkal ellentétben a norvég mesternek nem kellett új játékost beépítenie csapatába. Azonban a Vidi kiszámíthatatlan idegenbeli teljesítménye miatt a mindkét csapat szerez gólt fogadási opcióra éri meg fogadni, hiszen mégis csak az ország két legjobb támadóarzenáljával rendelkező csapata csap össze a Groupama Arénában szombaton, a védelmek pedig a 2017-es meccsek alapján abszolút nem stabilak. Ráadásul hiába nyilatkozzák a játékosok és a vezetők, hogy ez csak egy meccs a sok közül, igen is, mind a két alakulat meg akarja nyerni a találkozót, hiszen amely együttes győzni tud a hétvégén, az lényegesen közelebb kerül az aranyéremhez.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.65