Klubvilágbajnokság

Rekordra tör a Real Madrid

  • varin

A Blancók történetük során ötödszörre nyerhetik meg a trófeát, amellyel beelőzhetik az AC Milant.

Ellenfélre vár a házigazda japán Kasima Antlers a klubvilágbajnokság döntőjében, a rivális pedig vagy a Real Madrid vagy pedig a mexikói América lesz. A Kasima továbbjutása egyébként bombameglepetés, a favorit Atlético Nacional hiába dolgozott ki temérdek helyzetet és lőtt kapufát is, alulmaradt. Így akár a vártnál is könnyebb dolga lehet a Bajnokok Ligája címvédőjének.

   
  1 x 2
América-Real Madrid 10.50 6.25 1.18

Ahogyan az lenni szokott, Zinedine Zidane lefutotta a tiszteletköröket nyilatkozatában. "Nem vagyunk kifejezetten favoritjai a tornának. Sokan úgy hiszik, simán végigverünk mindenkit, de tudjuk, hogy erős csapatokkal kerülünk szembe. Igazi 50/50 meccs lesz ez is, és biztos vagyok benne, hogy mindkét csapatnak meggyűlik a baja a másikkal" - mondta a francia mester. Zizou szavait azért valamelyest gyengíti, hogy a klub-vb eddigi tíz kiírásából eddig kilencet nyert európai csapat és a fogadóirodák most is csodának vélik, ha nem így lesz.

Korábbi győztesek
4 AC Milan, Real Madrid
3 Barcelona, Bayern München, Internazionale, Penarol, Nacional, Boca Juniors, Sao Paulo
2 Ajax Amsterdam, Juventus, FC Porto, Manchester United, Santos, Independiente
1 Feyenoord, Atlético Madrid, Crvena zvezda, Borussia Dortmund, Racing Club, Estudiantes, Olimpia, Flamengo, Gremio, River Plate, Vélez Sarsfield, Internacional, Corinthians

A tréner elmondta, a Deportivo elleni meccs hőse, Sergio Ramos ugyan nem játszhat a mexikói gárda ellen és Pepe sem bevethető, így minden bizonnyal a Nacho-Varane duó is ott lesz a hátvédsorban.

"Nem játszik csütörtökön Ramos, de nem azért mert különösebben rosszul lenne. Egy kis pihenőre van szüksége, nem kockáztatunk. Szeretném azonban a lehetőségek szerint a legjobb csapatot pályára küldeni, így Cristiano Ronaldo is ott lesz. Nagyon hasznos tagja a csapatnak, még egy barátágos mérkőzésen is hihetetlenül motivált, nemhogy egy klubvilágbajnoki elődöntőn."

A Real Madrid kerete a klub-vb-re

Kapusok: Navas, Casilla, Yáñez
Védők: Carvajal, Pepe, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Coentrão, Danilo
Középpályások: Kroos, James, Casemiro, Kovacic, Modric, Asensio, Isco
Támadók: Cristiano Ronaldo, Benzema, Lucas Vázquez, Morata, Mariano

Zizou beszélt továbbá arról is, hogy leküzdötték az időzónák közötti átállás és a hosszú repülőút nehézségeit, így aligha látható majd a fásultság Moratáékon. A tréner az ellenfélről elmondta, ismeri az argentin Ricardo La Volpe mestert és tudja, jól felkészíti majd a Real Madrid ellen csapatát.

A mexikói gárda egyébként tényleg jó formának örvend, szeptember óta veretlenek, december végén pedig bajnoki döntő vár rájuk a Tigres ellen.

A Real erőfölényéhez kétség sem férhet, és két éve is nagyon simán intézték el a mexikói ellenfelüket (akkor a Cruz Azult verték 4-0-ra). Mi most sem várunk igazán szoros meccset, de megelégszünk a kétgólos Real-sikerrel és az alacsonyabb szorzóval.

hatharom.com
Real Madrid -1 (európai hendikep)
@1.50
[2380296] 2016-12-15 11:30:00 CF America - Real Madridx;