Darts

Vajon tovább folytatódik az osztrák csoda?

Kora délután lezajlottak a negyeddöntős küzdelmek, a négy továbbjutót pedig néhány óra pihenés után ismét színpadra szólítják Belgiumban, a darts Európa-bajnokságon.

Ha a kiemeléseket nézzük, akkor a felső ágon összejött az álomelődöntő, hiszen a címvédő és világelső Michael van Gerwen a negyedik helyen rangsorolt James Wade-del csap össze. Tudjuk azonban, hogy volt itt egy Gary Anderson is, persze nem mintha erre a párosításra bármi panaszunk lehetne. Az már más kérdés, hogy lehet egy elég egyoldalú találkozó lesz, ugyanis a holland zseni szokás szerint bombaformában dobál. Nagy riválisát, Jelle Klaasent parádés játékkal söpörte el az útból. 106.79-es körátlagot dobott, a kiszállózás ugyan időnként döcögött, de miután elkapta a gépszíj, azzal sem volt probléma. Wade jóval szerényebb teljesítményt nyújtott, tömegben több, mint 15 ponttal produkált rosszabbat, és elég szoros meccset vívott James Wilson ellen. Arra nem nagyon bazírozhat, hogy Van Gerwen visszaesik, a holland kis túlzással a 100 körüli átlagot álmából felkeltve is tudja. Fel kell javulnia az angolnak, ha nem akar úgy járni, mint Klaasen, aki nem mellesleg a nagy tömeg ellenére csak három leget tudott fogni. Wade, amiben mindig is kiváló volt, azaz időzítés, illetve a magas kiszállók, tehát egy gyengébb körátlaggal is lehet sansza, de a 91.22 akkor sem lesz elég, ezt feljebb kell tornáznia. A legnagyobb értéket a magas kiszállóban látjuk, Wade-nek szüksége lesz erre a "menekülőre". 

A tábla másik dekádjában is a két topkiemelt játssza az elődöntőt, ám Mensur Suljovic itt léte ennek ellenére hatalmas meglepetés, pláne, hogy a negyeddöntőben Phil Taylort búcsúztatta. Azt megjósoltuk, hogy nem lesz egyszerű dolga a stoke-i legendának, hiszen a sógorok klasszisa hatalmas formában dobál, ám arra nem gondoltunk, hogy képes lesz borítani a papírformát. Ehhez még az eddigi igen acélos játékára is rá kellett pakolnia egy lapáttal, ugyanis arról szó nem volt, hogy Taylor gyengén játszott. Suljovic abszolút megérdemelte a továbbjutást, 105.5-ös körátlagot hozott és minden második nyila a kiszállóra sikeres volt. Egy ilyen teljesítménnyel nem kérdés, hogy az elődöntőben Peter Wright ellen is lesz keresnivalója. De a nagy kérdés, hogy élete győzelme után néhány órával képes-e ezt megismételni? 2015-ben két major tornán is játszott elődöntőt, de azok nem sikerültek valami jól, ugyanakkor ez a Suljovic a tavalyinál is jobb. Wright az egész tornán nem sok extrát hozott, de az ilyen lehetőséget nem szokta elszalasztani. Érdekes meccs lesz, sok múlik majd azon, hogy az osztrák mennyire játszik idegesen. Fogadás szempontjából éppen ezért egy nagyon nehéz meccs, hiszen a 10-2-es Wright-győzelemtől kezdve a 10-9-es Suljovic-sikeréig minden benne van...

Vasárnap esti program, elődöntők - a     szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
20:00 Michael van Gerwen-James Wade 1.10 4.90
21:00 Mensur Suljovic-Peter Wright 2.15 1.55