Darts

Taylor után Gurney legyőzése gyerekjáték lesz Westnek?

Szerdán kialakul a legjobb nyolc mezőnye Dublinban, a darts World Grand Prix-n.

A játéknap rangadója

Az alsó ágon kedden lejátszották a nyolcaddöntős meccseket, ma pedig a felső ági összecsapásokra kerül sor az ír fővárosban. Phil Taylor, Peter Wright és Michael Smith kiesésével érdekes párosítások jöttek össze, a négyből három meccsen két nem kiemelt játékos feszül egymásnak. De ettől függetlenül nem panaszkodhatunk, hiszen összejött például egy Brendan Dolan-Dave Chisnall meccs. Mindkét játékos járt már korábban a döntőben Dublinban, utóbbi pedig jelenleg a top 10 tagja. Korábban már megénekeltük, hogy Dolannek ez a kedvenc tornája és a gyengébb szezonja ellenére nem lehet őt leírni. Nem is cáfolt ránk, ugyanis elkapta Wrightot a nyitókörben. Stabilan jól játszott (92.16-os átlag, 40% körüli be- és kiszálló), ha pedig ezt megismételi, azzal megadhatja magának az esélyt Chizzy ellen is a továbbjutásra. Az angol elég lassan lendült bele, egy legre is volt a kieséstől. Ahogyan Wright, úgy Chisnall is természetesen favoritnak számít, de 1.22-ért nem tennénk rá. 

A játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

A torna eddigi hőse a világranglista-52. Stewe West, aki döntő szettben búcsúztatta a 11-szeres bajnok Phil Taylort. Érdekes meccset vívtak, West nem sok mindenben volt jobb, mint a stoke-i legenda, de egy fontos mutatóban igen, a kiszállózásban. Taylor 25%-ban oldotta meg, a honfitársa viszont 70, ez pedig olyan különbség volt, ami a meccset is eldöntötte az ismeretlenebb angol javára. Élete győzelmét aratta a Hollandiában élő 41 éves játékos, de sok-sok év profiskodás után aligha elégszik meg ennyivel. Az északír Daryl Gurney lesz a következő ellenfele, aki az ujjtörésén már túl van, de még nem képes a legjobbját hozni. Ugyan kiütötte a tavalyi elődöntős Mensur Suljovicot, de az osztrák tudása alatt teljesített. Gurney a leggyengébb átlaggal (75.66) jutott tovább az első körből és a duplák tekintetében sem hozott kiemelkedőt, hiszen 32%-ban jöttek neki be, 29%-ban a kiszállók. Természetesen javulhat erre a meccsre, de inkább az underdognak tartott angolnak szavaznánk bizalmat. 

Steve West-Daryl Gurney
Hatharom-tipp: West ju tovább
TippmixPro @ 2.25

Két meccsről nem esett még szó. A világelső Michael van Gerwen az egykori BDO sztár James Wilsonnal néz farkasszemet, míg Alan Norris az ausztrál Varázslóval, Simon Whitlockkal csap össze. Utóbbi mérkőzés tartogatja a több izgalmat, ott hasonló erők küzdenek majd a továbbjutásért. Norris borzasztó hullámzóan játszott, de amikor ritmusban van, akkor nehéz megállítani. Most is valami hasonlót várhatunk tőle, ami könnyen eredményezhet egy 5 szettes thrillert. 

World Grand Prix - A szerdai játéknap programja (október 5.):
A     szrozói alapján
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
20:15 Alan Norris-Simon Whitlock 2.05 1.60
21:15 Brendan Dolan-Dave Chisnall 3.40 1.22
22:15 Stewe West-Daryl Gurney 2.25 1.50
23:15 Michael van Gerwen-James Wilson 1.04 6.75
A továbbjutáshoz 3 szettet kell nyerni