Darts

Simázhatnak a sztárok

A World Matchplay hétfői játéknapján kialakul a legjobb 16 mezőnye.

A hétfői program a 10. kiemelt Jelle Klaasen és az 1996-os BDO-világbajnok Steve Beaton összecsapásával veszi kezdetét. A másik szervezetnél 2006-ból egyébként a holland is világbajnoknak mondhatja magát. Klaasen számít a mérkőzés favoritjának, aki minden major tornán jól szeretne szerepelni, hogy jövőre már biztosan ne maradjon ki a Premier League tízfős mezőnyéből. Ez lesz a 20. meccsük, 13-6-ra Beaton vezet, az idei egyetlen ütközetüket is ő nyerte, ám véleményünk szerint a 10 nyert legig tartó küzdelem Klaasennek kedvez, egy ilyen hosszabb lélegzetvételű meccsen sokkal inkább kijön a jelenlegi tudásbeli különbség.

Kevésbé ígérkezik izgalmasnak az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld és az egykori top 10-es Brendan Dolan mérkőzése. Utóbbi nem igazán tényező már, ugyan a csapat-vb-n még elő-elő húzott valamit a régiből, de összességében pocsék szezonja van. Barney még most is komolyabb játékerőt képvisel, nem gondoljuk, hogy ezen a mérkőzésen borulni fog a papírforma.

A torna rekordere, a 15-szörös bajnok Phil Taylor is magabiztos rajtot vehet a top 50-en kívüli Robbie Green ellen. A 41 éves angol játékosnak elég kalandos a pályafutása, hiszen a PDC-ben kezdett, majd jó pár évet lehúzott a BDO-nál, tavaly pedig ismét a profiknál versenyzett, és mind eközben jó néhány évvel ezelőtt volt egy eltiltása füvezés miatt. Nem egy ügyetlen játékos, de Taylor ellen természetesen sok esélye nem lesz a továbbjutásra. Tartósan, egy ilyen hosszú meccsen nem képes olyan nívón teljesíteni, amivel meglephetné a stoke-i legendát.

Klaasen-Beaton, Barneveld-Dolan, Taylor-Green
Hatharom-tipp: Klaasen+Barneveld+Taylor
TippmixPro @ 1.53

Az utolsó első körös találkozó egy igazi ki-ki mérkőzésnek ígérkezik a hetedik kiemelt Michael Smith és az egykori elődöntős Simon Whitlock között. A bukmékerek a fiatal angolt hozták ki favoritnak, aki a legutóbbi kamerás tornáján döntőzött, viszont azóta több, mint egy hónap eltelt már. Whitlock nem hangolt valami jól, július elején két Players Championship tornán indult, de egyaránt a 128-as táblán véget ért számára a küzdelem. Előtte sem Bécsben, sem pedig Frankfurtban a csapat-vb-n nem teljesített meggyőzően. Ennek fényében jogos, hogy Smith-t tartják az esélyesebbnek, de ettől függetlenül ezen a szorzón nem fogadnánk rá.

A játéknap (hétfő) programja:
Kezdés Mérkőzés Odds (TippmixPro)
20:00 Jelle Klaasen-Steve Beaton 1.30 2.90
21:00 Raymond van Barneveld-Brendan Dolan 1.12 4.70
22:00 Phil Tayor-Robbie Green 1.05 6.25
23:00 Michael Smith-Simon Whitlock 1.50 2.25