Darts

Wade nem, Barney viszont elkaphatja Van Gerwent - szakértői tippek, podcast

Manchesterben folytatódik a Premier League, a PDC Hungarian Fan Club csapatával pedig ismét nagyító alá vettük a forduló összecsapásait.

A szakértői csapatot a PDC Hungarian Fan Club adminjai alkotják, vagyis a Sport TV két szakkommentátora, Ziegenhám Medárd és Vereczkey Lajos, a statisztikai guru Bata József és az egyik legtehetségesebb honi dartsosunk, Kovács Patrik. A podcasthez csatlakozott oldalunk darts-szakértője, Cesc18 is. 

Most jött el a pillanat, amikor Michael van Gerwen bepótolja az elmaradt mérkőzését, így a manchesteri színpadon vele kétszer is találkozhatunk, míg Dave Chisnall ezúttal pihenőt kapott. A holland zseni elsőként James Wade-del csap össze, akinek szakértőink nem sok jót jósolnak. 

Hasonlóan nagy volt az egyetértés az est második összecsapását illetően is. Mindenki úgy véli, hogy Gary Anderson legyőzi Kim Huybrechts-et. Ha bejön Mediék tippje, akkor a belgának matematikai esélye sem marad már a bennmaradásra.

Az egyik legnagyobb fejtörést Peter Wright és Phil Taylor rangadója okozta. Lajosék alaposan körüljárták, hogy mi is a probléma jelenleg az angol legendával, és bár abban egyetértettek, hogy a skót a meccs favoritja, a tippek viszont teljesen megoszlottak. 

Nem csak Huybrechts, de Jelle Klaasen is az életéért küzd majd Manchesterben, neki is minimum egy pontot el kell csípnie ahhoz, hogy maradjon esélye Cardiffban kiharcolni a bennmaradást. Egyedül Medárd véli úgy, hogy ez sikerülni fog a hollandnak és legyőzi Adrian Lewist

A forduló utolsó meccsén ismét Van Gerwen lesz főszerepben, méghozzá honfitársa, Raymond van Barneveld ellen. Józsi és Patrik a világelsőt favorizálja, Medárd és Lajos szerint viszont a rutinosabb holland első pályáról képes lesz pontot/pontokat nyerni honfitársa ellen. 

Szakértőink véleményei a meccsekről a podcastben hallgatható meg:

Manchester, 8. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Michael van Gerwen-James Wade 1.18 6.75 7.25
20:45 Kim Huybrechts-Gary Anderson 5.00 5.25 1.35
21:15 Peter Wright-Phil Taylor 1.85 4.30 2.75
21:45 Jelle Klaasen-Adrian Lewis 4.20 4.65 1.50
22:15 Raymond van Barneveld-Michael van Gerwen 6.25 6.00 1.25

Kattints a képre a játékért!