Darts

Megoszlottak a vélemények a nap rangadóját illetően - tippek, podcast

Rotterdamban folytatódik a Premier League, a PDC Hungarian Fan Club csapatával pedig ismét nagyító alá vettük a forduló összecsapásait.

A szakértői csapatot a PDC Hungarian Fan Club adminjai alkotják, vagyis a Sport TV két szakkommentátora, Ziegenhám Medárd és Vereczkey Lajos, a statisztikai guru Bata József és az egyik legtehetségesebb honi dartsosunk, Kovács Patrik. A podcasthez csatlakozott oldalunk darts-szakértője, Cesc18 is. 

Tízezer őrjöngő narancssárga mezes várja, hogy színpadra lépjenek a Premier League ászai. Rögtön az első meccsen Jelle Klaasen személyében érdekelt lesz egy holland, és szakértőink többsége úgyis véli, hogy a hazai támogatás elegendő lesz a Kobrának a győzelemhez James Wade ellen. 

A tabellát vezető Peter Wright esetében még nagyobb volt az egyetértés, mindenki úgy gondolja, hogy megszerzi a két pontot Dave Chisnall ellen, Medárd, Patrik és Lajos szerint pedig még csak szoros sem lesz ez a meccs. A múlt héten egyébként szintén a skót volt az, akitől mindenki győzelmet várt, és akkor nem is kellett csalódnunk Wrightban.

A nap egyik rangadóját illetően már messze nem volt ekkora egyetértés, érkezett tipp Raymond van Barneveldre, Gary Andersonra és a döntetlenre is. Egy valami azonban megfigyelhető, kivétel nélkül mindenki arra számít, hogy a két klasszis kijátssza a maximum 12 leget. 

Hasonló a helyzet Kim Huybrechts és Adrian Lewis meccsét illetően is, ez nem csak a bukmékerek, de szakértőink szerint is háromesélyes derbi, ami ráadásul komoly téttel bír a kiesés szempontjából, hiszen mindketten a tabella alsó dekádjában tanyáznak.

Az est utolsó mérkőzésén feszül egymásnak Phil Taylor és Michael van Gerwen. Itt is alaposan megoszlottak a vélemények, noha abban azért egyetértettek szakértőink, hogy a holland a mérkőzés esélyese. Patrik és Lajos ezt a tippjével is megerősítette, Medárd és Józsi viszont a megérzésükre hallgatott és úgy gondolják, hogy Taylor képes lesz pontot vagy pontokat nyerni a hazai publikum támogatását élvező riválisa ellen. 

Szakértőink véleményei a meccsekről a podcastben hallgatható meg:

Rotterdam, 7. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 James Wade-Jelle Klaasen 1.95 4.10 2.70
20:45 Peter Wright-Dave Chisnall 1.55 4.55 3.70
21:15 Raymond van Barneveld-Gary Anderson 3.65 4.45 1.60
21:45 Kim Huybrechts-Adrian Lewis 3.00 4.20 1.80
22:15 Phil Taylor-Michael van Gerwen 5.00 5.00 1.35

Kattints a képre a játékért!