Darts

Taylor-verésből profitálnánk

Csütörtök este Exeter látja vendégül a Premier League darts mezőnyét, az 5. fordulóra kerül sor, vagyis féltávhoz érkeztünk, ami az alapszakasz első részét illeti.

Tippelj a forduló mérkőzéseire és nyerj okostévét, tabot vagy éppen Phil Taylor-könyvet. Már több, mint 1000-en vannak játékban, ha te is ki szeretnéd próbálni magad, akkor kattints ide.

Továbbra is marad a mezőny Angliában, a Westpoint Aréna publikumának egyik szeme sírhat a másik pedig nevethet. Sérülés miatt ugyanis lemondta a csütörtöki szereplést a világelső Michael van Gerwen, terítéken lesz viszont a 2015-ös világbajnoki finálé visszavágója, avagy Gary Anderson és Phil Taylor feszül egymásnak. Természetesen ez a nap slágermeccse, a legnagyobb érdeklődéssel várt ütközet.

A tabellán előbbi az ötödik, utóbbi pedig a második, ugyanakkor csak két pont választja el őket egymástól, tehát, ha nyer a skót, akkor akár helyet is cserélhetnek. 

Erre azért egész jó esély mutatkozik, ha az eddig mutatott formájukat vesszük alapul. Taylor ugyanis hiába áll veretlenül, ezt messze nem a pazar játékának köszönheti, sokkal inkább a szerencsének, hiszen Kim Huybrechts és James Wade kezében is ott volt a lehetőség, hogy legyőzze az "öreget". Elég beszédes, hogy a stoke-i legenda 95.22-es versenyátlaggal és 41.27%-os kiszállózással megelőzi Andersont, akinek ugyanezek a számok 101.45 és 47.06%...

Ha Taylor továbbra is szenvedni fog és nem tudja 100 fölé tornázni a körátlagát, akkor csak loholni fog a skót nyomában, aki aligha teszi meg azt a szívességet, mint Huybrechts és Wade...

hatharom.com
Anderson nyer
@ 1.70

Fogadás szempontjából csábító még Jelle Klaasen is, aki a kezdeti döcögősebb játék után az elmúlt két fordulóban már igen meggyőző teljesítményt nyújtott. Dave Chisnallt 7-3-ra verte, amivel az angolt letaszította az utolsó helyre, ha pedig most Kim Huybrechts ellen is diadalmaskodik, akkor a kieső zónából is elmozdul. 

Hasonlóan jó meccsnek ígérkezik Adrian Lewis és Peter Wright összecsapása is. Előbbi múlt héten Van Gerwen ellen megmutatta, hogy tud ő jól is játszani, ha odakoncentrál. Teljesen lutri viszont, hogy ezt az arcát mikor mutatja. Wright kiegyensúlyozottan nagyon jó, így, ha Lewis nem lesz a topon, akkor nem kérdés, hogy skót győzelem fog születni, ha viszont az MVG elleni játékát húzza elő, akkor meg is nyerheti a meccset. 

Van Gerwen visszalépésével Dave Chisnall kényszerül duplázni. Az utolsó helyen álló angol először Raymond van Barnevelddel, majd az est végén James Wade-del is megmérkőzik. Nagyon össze kellene kapnia magát, mert az eddig mutatott játékával aligha fog jól kijönni ebből a fordulóból. 

Exeter, 5. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Dave Chisnall-Raymond van Barneveld 2.65 4.25 1.90
20:45 Jelle Klaasen-Kim Huybrechts 2.10 4.20 2.40
21:15 Gary Anderson-Phil Taylor 1.70 4.25 3.30
21:45 Adrian Lewis-Peter Wright 2.55 4.20 2.00
22:15 James Wade-Dave Chisnall 2.00 4.15 2.55

Kattints a képre a játékért!