Darts

Szakértőink szerint Anderson nyeri a forduló rangadóját - tippek, podcast

Exeterben folytatódik a Premier League, a PDC Hungarian Fan Club csapatával pedig ismét nagyító alá vettük az aktuális meccseket.

A szakértői csapatot a PDC Hungarian Fan Club adminjai alkotják, vagyis a Sport TV két szakkommentátora, Ziegenhám Medárd és Vereczkey Lajos, a statisztikai guru Bata József és az egyik legtehetségesebb honi dartsosunk, Kovács Patrik. A podcasthez csatlakozott oldalunk darts-szakértője, Cesc18 is. 

Ahogyan arról a forduló felvezetőnkben beszámoltunk, Michael van Gerwen hátsérülés miatt nem áll színpadra Exeterben, így az utolsó helyen álló Dave Chisnall kényszerül duplázni. Természetesen szakértőink is kiemelték, hogy nem lesz éppen könnyű feladat számára sikeresen megvívni ezt az estét, illetve éppen a Judgement Night (Ítéletek Éjszakája) előtt egy fordulóval nem kell majd játszania, ami nem túl szerencsés. A bennmaradás szempontjából az angol számára ez egy kulcsfontosságú este lesz, így többek között erre alapozva Józsi és Lajos is úgy gondolja, hogy pontot/pontokat tud majd szerezni Raymond van Barneveld ellen. Medárd és Patrik viszont a hollandnak szavazott bizalmat.

Kissé talán váratlanul, de az est második mérkőzésén nagy volt az egyetértés, pedig a bukmékerek szorzói alapján a forduló legszorosabb meccsének a Jelle Klaasen-Kim Huybrechts tűnik. A múlt héten Dave Chisnallt kiütő holland azonban mindenkit meggyőzött. Szakértőink úgy vélik, hogy ezt a jó teljesítményét folytatni tudja, ami a belga ellen is elegendő lehet a győzelemhez. 

A nap rangadóján Gary Anderson és Phil Taylor feszül egymásnak. Ugyan minden kimenetelre érkezett tipp, de alapvetően megegyeztek a vélemények, hogy a skót számít a meccs favoritjának. Egyedül Medárd tett Taylorra, ám hasonlóan kacifántos úton jutott el idáig, mint múlt héten a Van Gerwen-Lewis meccsen a döntetlenig. Akkor bejött neki, vajon most is ül majd a megérzése?

Adrian Lewis és Peter Wright összecsapását illetően már kevésbé járt egy rugóra a PDC Hungarian Fan Club csapatának agya, ám abban egyetértés volt, hogy az angol játéka a leginkább kérdőjeles. Józsi, mint nagy Jackpot fan természetesen bízik abban, hogy Lewis átmenti a Brightonban mutatott jó formáját és diadalmaskodik, míg Lajos és Patrik inkább a stabilan, jól játszó Wrightra tippelt.

Az utolsó meccsen ismét Dave Chisnall lép színpadra, ezúttal James Wade ellen. Medárd szerint egy este alatt kétszer rossz teljesítményt nem nyújt majd Chizzy, így pontszerzést vár tőle, Józsi pedig egyesen egy győzelmet szavazott meg az angolnak. Lajos viszont úgy gondolja, hogy a mérkőzést nagyban befolyásolja majd Chisnall első meccse.

Szakértőink véleményei a meccsekről a podcastben hallgatható meg:

Exeter, 5. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Dave Chisnall-Raymond van Barneveld 2.65 4.25 1.90
20:45 Jelle Klaasen-Kim Huybrechts 2.10 4.20 2.40
21:15 Gary Anderson-Phil Taylor 1.70 4.25 3.30
21:45 Adrian Lewis-Peter Wright 2.55 4.20 2.00
22:15 James Wade-Dave Chisnall 2.00 4.15 2.55

Kattints a képre a játékért!