Darts

Van Gerwen a favorit, de ismét Taylor lehet a befutó

A labdarúgó Eb-láz közepette sem feledkezünk meg a dartsról, a világ legjobbjai ugyanis ezúttal Új-Zélandon, Auckland városában lépnek fel a World Series of Darts keretén belül.

Minden, ami darts-statisztika megtalálható a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldalán.

Péntektől vasárnapig ismét egy három napos darts-torna vár ránk, az Auckland Masters, amely a World Series of Darts második állomása. Az új-zélandi helyszín tavaly csatlakozott ehhez a sorozathoz, ám akkor az óceániai túra része volt, most viszont meglepően korán kerül rá sor. Innen egyébként majd a jövő héten Sanghajba utaznak a játékosok, tehát elég megterhelő időszak vár rájuk. Persze eddig sem volt sétagalopp, hiszen múlt héten Bécsben, előtte pedig Frankfurtban, a csapat-világbajnokságon volt jelenésük.  

Az idei World Series of Darts nyolc fős mezőnyét a világelső Michael van Gerwen, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor, a regnáló világbajnok Gary Anderson, az aucklandi címvédő Adrian Lewis, a showman Peter Wright, az ötszörös vb-győztes Raymond van Barneveld, a nyolcszoros major torna bajnok James Wade és a 180 menő Dave Chisnall alkotja. Ők az állandó résztvevői a sorozatnak, és minden állomáson csatlakozik hozzájuk nyolc hazai/térségbeli játékos, akik kicsit megízlelhetik milyen a legnagyobb sztárok ellen egy nagy színpadon játszani. Erre most Warren PerrynekCody HarrisnekDamon HetanakRob SzabonakKen Moirnak, Clinton Bridge-nek, Bernie Smith-nek és Stuart Leach-nek lesz lehetősége.

Perry és Harris meghívással lehet itt, ők alkották a csapat-vb-n az új-zélandi duót, tehát természetes, hogy a szervezők velük most is számolnak. A legnagyobb név az Szabo, akit többek között az idei egyéni világbajnokságon is láthattunk. Neki sem kellett selejteznie, mint legmagasabban rangsorolt új-zélandi vehet részt a tornán. Heta a DPA Australian Open megnyerésével érdemelte ki az indulás jogát. Moir, Bridge, Smith és Leach viszont a kvalifikációból érkezett, közülük a balkezes Bridge a legismertebb, aki három éve óriási meglepetésre a Sydney Mastersen kiütötte Barney-t.

Papíron a nyolc világklasszisnak illene továbbjutnia, de volt azért már példa rá, hogy ez nem jött össze. Bridge mellett Parry volt az, aki szintén Sydneyben meglepetést tudott okozni. Ő 2014-ben Van Gerwen skalpját gyűjtötte be. Ezúttal Wright ellen kezd, aki a nyolcasból talán a legsebezhetőbb, legalább is Bécsben nem igazán találta a ritmust, lehet mentálisan nem tett jót neki, hogy a csapat-vb-ről lemaradt. Tudás alapján talán Szabonak lehetne a legtöbb esélye, ám pechjére ő éppen a bombaformában dobáló Taylorral kezd.

Az első forduló párosításai (péntek):
Kezdés Mérkőzés Odds (TippmixPro)
9:00 James Wade-Ken Moir 1.06 6.00
9:30 Adrian Lewis-Stuart Leach 1.04 6.75
10:00 Peter Wright-Warren Parry 1.10 5.00
10:30 Raymond van Barneveld-Cody Harris 1.25 3.25
11:00 Dave Chisnall-Clinton Bridge 1.07 5.50
11:30 Phil Taylor-Rob Szabo 1.02 7.50
12:00 Michael van Gerwen-Damon Heta - 8.75
12:30 Gary Anderson-Bernie Smith 1.03 7.25

Ami a végső győztest illeti, meglehetősen nehéz jósolni. A bukmékereknél van Gerwen az első számú favorit, ám most nem szívesen tennénk rá, két számára csalódást jelentő hétvégén van túl. Nem jött ki neki a lépés a csapat-vb-n, és legutóbb Bécsben sem tudott javítani. Könnyen lehet, hogy most kerül egy kisebb hullámvölgybe, ami egyébként egyáltalán nem lenne meglepő, hiszen félelmetesen erős öt hónapon van túl. Taylor vághat neki talán a legnagyobb önbizalommal a tornának, a Lewisszal megszerzett csapat-vb trófea után a sógoroknál is megállíthatatlan volt. Nagyon magas szinten játszik, és látszik, hogy most minden klappol nála. Lewis és Anderson ugyancsak esélyesek, ráadásul mellettük szól, hogy ők múlt héten nem játszottak az osztrák versenyen, így pihentebbek lehetnek. 

Ki nyeri az Auckland Darts Masterst? - a   szorzói
Játékos Odds
Michael van Gerwen 2.15
Phil Taylor 4.85
Gary Anderson 5.00
Adrian Lewis 14.00
Peter Wright 16.00
Dave Chisnall 17.25
James Wade 26.00
Raymond van Barneveld 30.00

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!