Felkészülés

Első meccsük jön, máris bezuhant az odds

  • hatharom.com

Története első hivatalos mérkőzésére készül Koszovó labdarúgó-válogatottja, a fogadók pedig megelőlegezik a csapat győztes debütálását.

Története első hivatalos mérkőzésére készül a koszovói válogatott, amely 2016 májusában nyerte el tagfelvételét az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) soraiba. Bár nemzetközi barátságos mérkőzéseket már 1993 óta játszik a csapat, a sajátos politikai helyzet illetve státusz miatt egészen mostanáig kellett várni rá, hogy ténylegesen elismerjék a csapatot. 

A nagy debütálásra pénteken, Frankfurtban kerül sor, az ellenfél pedig a magyar válogatottal azonos Eb-selejtezőcsoportban szereplő Feröer-szigetek együttese lesz. Bár első ránézésre a koszovói válogatott kapcsán sokan legyintenének, azonban meg kell jegyeznünk, hogy annyira azért nem kell lesajnálni a gárdát, ugyanis keret nagyrésze ismert külföldi csapatokban légióskodik. A feröeriek elleni meccsre behívottak között van a Manchester City 19 éves tehetsége, Bersant Celina, de találunk játékost a Hannover, a Grasshoppers, a Frankfurt, az Anzsi és a St. Gallen csapatából is. A keretben mindössze két olyan játékos van, aki elérte már a 30 évet, vagyis egy fiatal és sikerre éhes válogatottról beszélünk, amely természetesen szeretné győzelemmel megvívni az első hivatalos meccsét. 

Kosovo#kosovo-kosovo#5

Talán ez, talán más az oka, mindenesetre a fogadóirodák kínálatában jócskán esett már a koszovóiakra kínált szorzó, hiszen a nyitáskor kínált, 2.10-2.00 körüli átlagodds mostanra 1.60-1.65 körüli értékre esett. 

Hogy vajon igazuk van-e a sportfogadóknak és Koszovó valóban ennyivel jobb csapat a félamatőrök-amatőrök által alkotott feröeri csapatnál, az jó kérdés. Mindenesetre az Eb-selejtezők során láthattuk, hogy a feröerieket butaság leírni, hiszen már régen nem az a pofozógép szerepet tölti be, ahogy sokak tudatában élnek. 

Mindenesetre, aki szereti követni az oddsmozgásokat, az még beszállhat a buliba, a  koszovói győzelem a    kínálatában 1.60-as szorzón fogadható. 

[2229742] 2016-06-03 20:00:00 Kosovo - Feröer-szigetekx;